Vodič za poklone: Bezbedne i netoksične igračke za bebe i todlere

Ukoliko kupujete poklon za prinovu ili za vašeg malog drugara, sigurni smo da ste jaako uzbuđeni!

Imajte na umu da, šta god da im kupite, završiće u njihovim ustima, što znači da taj poklon ne sme biti napravljen od toksičnih materijala. Takođe je bitno misliti o tome kakav će uticaj igračka koju kupite imati na životnu sredinu. Pošto najveći broj igračaka završi na deponiji, mi volimo da preporučujemo igračke koje se mogu koristiti godinama, koje se mogu sačuvati za nove potomke i koje se prave od ekoloških materijala.

U daljem tekstu saznajte koje materijale da izbegavate, kao i koji su najbolji proizvodi za decu iz našeg asortimana!

 

Hemikalije koje treba izbegavati

Budite sigurni da kod nas nećete pronaći nijedan proizvod koji nije savršeno bezbedan i testiran. Hemikalijama koje nisu bezbedne samim tim nije mesto u proizvodima namenjenim deci, a evo koje su hemikalije u pitanju:

  • BPA i BPS
  • Formaldehid
  • PVC
  • Olovo i drugi teški metali
  • Isparljiva organska jedinjenja
  • Pesticidi

Materijali koje treba izbegavati

  • Izbegavajte plastične igračke, naročito one koje su pravljene od jednokratne, jeftine plastike. Izuzetak su jedino igračke pravljene od recikliranih materijala i od bioplastike.
  • Pazite se proizvoda koji su sačinjeni od poliuretanske pene. Oni gotovo uvek sadrže hemikalije koje sprečavaju zapaljivost.
  • Izbegavajte igračke koje imaju jak miris. Ukoliko mirišu na plastiku, verovatno su sačinjene od PVC-a za koji se zna da je kancerogen. Sa druge strane, ukoliko imaju voćkasti miris, onda verovatno sadrže ftalate, koji su takođe loši po zdravlje.
  • Zapamtite, ukoliko na proizvodu piše „BPA free“, on i dalje može sadržati hemikalije koje su veoma slične ovoj i mogu biti opasne po zdravlje.

Kako da birate bezbedne igračke

Sjajna stvar kod igračaka koje su dobre za životnu sredinu jeste to što su one dobre i za naše zdravlje. Ispod ćete pronaći listu saveta za odabir bezbedne igračke.

  • Birajte prirodne, drvene igračke koje su pravljene od organskih materijala.
  • Dobar izbor su mekane i plišane igračke pravljene bez pesticida i bojene netoksičnim bojama.
  • Uvek birajte proizvode koji su obojeni bojama na bazi vode, netoksičnom farbom ili netoksičnim biljnim bojama.
  • Ukoliko je proizvod obojen, pazite da ima što manje isparljivih organskih jedinjenja (VOCs).
  • Ukoliko vam je teško da odaberete vrstu drveta ili prirodnog vlakna, prirodna guma i lateks od kaučuka su uvek bezbedna alternativa.

Bezbedne igračke za bebe i todlere

U daljem tekstu saznajte koje su to najbolje ekološke igračke za vaše najmlađe!

Done by Deer To Go Friend Ozzo

Ponesite Ozzo da vam pravi društvo. Držite je u ruci ili je zakačite na zgodno mesto. Ona voli da se druži i znate šta još? Ona obožava ulogu zvečke. Prsten olakšava kačenje Ozzo na kolica, krevetac ili podlogu za igranje.

Ozzo je pravljena od stoprocentnog pamuka, a punjena je poliesterskim vlaknima.

Sophie la Girafe So’Pure Gift Box

Prva glodalica napravljena od 100% prirodnog kaučuka ceđenog iz hevea stabla. Oslikana je prehrambenim bojama. Savršena je za dečju ručicu i veoma praktična za male, bolne i otečene desni. Različita površinska tekstura masira desni i smanjuje otečenost.

Pamučna mazilica je zdrav odabir za spavanje, jer je napravljena od 100% organskog pamuka. Ne sadrže supstance štetne po dečije zdravlje, ftalate i bisfenol.

Elodie Details Fluffy Frank mazilica

Fluffy Frank zeka se vratio! Napravljen je od stoprocentnog pamuka i EN71 sertifikovanog materijala, čime ispunjava sve kriterijume bezbednosti za najmlađe.

Done by Deer Deer Friends Multi Color peg puzle

Drvene puzzle sa sedam komada slagalice podržaće razvoj motoričkih sposobnosti vašeg mališana. To će pomoći u razvoju logičkog razmišljanja i rešavanja problema.

Sophie la Girafe 2 kocke / 2 lopte

Jače boje će stimulisati čulo vida. Lagane su i praktične za držanje. Bojene su prehrambenim bojama koje su bezbedne i u slučajevima kada ih beba gricka umesto glodalice. Pravljene su od 100% prirodne gume.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja