Vodič za poklone: Pokloni za bebe od 0 do 6 meseci

Tokom prvih 6 meseci života, beba stiče osećaj za prostor. Stimulacija njihovih čula ključna je tokom ovog razvojnog perioda, i tu je najbolje uključiti aktivne igračke za bebe.

 

Ključni događaji u periodu do šestog meseca

Kada se bebe rode, vrlo su kratkovide. To znači da mogu da vide samo predmete koji se nalaze na 20 do 25 centimetara ispred njih. Stoga pred njih treba stavljati slike sa visokim kontrastom boja kako bi one mogle da se fokusiraju na njih i da time izoštre svoje čulo vida.

Vreme na stomaku je podjednako važno. Kada mališani leže na stomaku, oni razvijaju mišiće vrata i leđa, što im pomaže da sednu uspravno i da, vremenom, prohodaju. Vreme na stomaku je takođe sjajan način da bebe počnu da uče što više stvari i da razviju fine motoričke veštine, tj. da nauče da prate, hvataju, tresu i dodaju predmete. Ukoliko pred njih stavite igračku koju treba da uhvate, biće podstaknuti da pokušaju da to i urade.

Mada pokloni u ovom uzrastu mogu biti zabavni, sentimentalni i praktični, dobro je misliti i o dugotrajnosti vašeg poklona. Najbolji pokloni su oni koji dugo traju i koji se prenose sa jednog deteta na drugo.

 

Najbolji pokloni za decu starosti do 6 meseci

Bilo da tražite poklon za Novu godinu ili želite nešto da kupite mališanu bez ikakvog razloga, bacite pogled na naše preporuke:

Sophie la girafe so’pure prsten glodalica

Nežna i zdrava za bebu, ova mekana glodalica novog kružnog oblika izrađena je od 100% prirodnog kaučuka. Sitne tačke i pruge na vanjskim delovima glodalice savršeno masiraju dečje desni, i olakšavaju bol tokom izrastanja zubića.

Done by Deer zvečka Raffi

Raffi voli da se igra sakrivanja, ali Raffija ćete uvek brzo pronaći. Možda zbog slatke zvečke u njenom stomaku! Raffijev dugi vrat i noge su savršeni za male dečje prste - oni će radoznalo istraživati nežni zvuk zvečke i zlatne tačkice. Odlična ideja za prvi poklon!

Elodie Details Humble Hugo muzička igračka

Nežno umirite svoju bebu za spavanje laganom i melodičnom uspavankom. U unutrašnjosti se nalazi originalna mehanička muzička kutija koju navijate povlačenjem žice. Sa spoljašnje strane nalazi se savršen dodatak za dekoraciju vaših kolica ili dečije sobe.

Done by Deer aktivna gimnastika

Klasična activity gym je razvijena i sada može da stoji samostalno bilo gde. Podesiva je u zavisnosti koliko široko ili visoko želite da je postavite i na koje mesto. Dodirni Ozzo i ona će pucketati, stisni Nozo i on će ispustiti zanimljive zvukove, pogledaj se u ogledalo i videćeš slatku bebu.

Elodie Details French Check kapa

Kapa koja je brzo postala favorit kako među roditeljima, tako i među decom. Sa svojim savremenim izgledom i praktičnim karakteristikima, jasno je i zašto je to tako. Kapa ima savršeno dizajniran oblik i elastični deo na vratu i bradi kako se ne bi pomerala čak ni u trenucima najzanimljivije igre. Napravljena je od materijala koji potpuno štiti od vetra i vode.

Elodie Details Humble Hugo cucla za novorođenčad

Razigrani, neočekivani ili jednostavno lepi, vaš novi favorit je sigurno ovde. Ove visokokvalitetne laže imaju ortodontske cucle kako bi se sprečio nepravilan rast zubića u budućnosti, a uputstvo o tome kako se koriste nalazi se u pakovanju.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja