Igračke za razvoj fine motorike kod bebe

Bebe počinju da razvijaju fine motoričke veštine veoma rano. Prvih 12 meseci je veoma važno za razvoj bebe i dešavaju se čudesne stvari. Roditelji su veoma uzbuđeni i sa nestrpljenjem očekuju sledeći korak svojih mališana.

Jedan od njihovih prvih refleksa je hvatanje vašeg prsta kada stavite na njihov dlan. Svima nam je poznat taj predivan osećaj koji je teško opisati rečima. U svojoj biti, motorički razvoj se kod sve dece dešava sličnim redosledom, ali ne i istim tempom. Tako na primer, većina beba počne da podiže glavicu sa tri meseca, ali nema razloga za brigu ako se to dogodi i malo kasnije.

Upravo zato, nije dobro da poredite svoje dete sa drugima i da forsirate njihov razvoj. Oni će učiniti sledeći korak kada njihovo telo bude spremno za to. Kada govorimo o motoričkim veštinama, one su usko povezane sa mentalnim razvojem bebe. U tim trenucima je važno da ih podržite na pravi način.

Done by Deer je kreirao specijalne aktivne igračke koje mogu pomoći vašim mališanima da razviju svoje prve talente.

Od rođenja, dečji pokret se zasniva na refleksima i tokom prvih šest meseci oni počinju da reaguju na zvukove, shvataju i ispituju stvari uz pomoć usta, istražuju i koriste obe ručice kada se igraju. Ove male igračke posebno su dizajnirane za prve mesece i dragocene momente i svaka od njih ima jasan fokus na određenu razvojnu fazu kod bebe.

Mekane i suptilne boje i specifične karakteristike koje izazivaju radoznalost kod bebe, učiniće da vaši mališani uz Done by Deer aktivne igračke lepo razviju svoje reflekse i koordinacijske veštine. Takođe, one su veoma male kako bi bebama bilo lakše da ih uhvate i započnu igru.

U periodu od drugog do četvrtog meseca, pokreti kod beba su iznenadni i kontrolisani samo refleksima. Tiny zvečka Croco je prilagođena čak i najmanjoj dečijoj ruci, a najlaganijim pomeranjem, mekana Croco zvečka stvara zvuk koji izazva znatiželju kod bebe i stimuliše reflekse.

Dete u uzrastu od tri do pet meseci rado istražuje i sa zainteresovanošću će žvakati Tiny glodalicu. Tekstura i boja Deer prijatelja i zvuk koji zvečka pruža će stimulisati bebina čula vida, sluha i dodira.

U periodu od četiri do šest meseci će početi da istražuje i to obema rukama. Tiny kanap Antee ima ručku koja je zgodna za dečju šaku i lako se drži. Druga ruka će se zabaviti istražujući teksturu kanapa. Različiti materijali i zvuk unutar slatke Antee će stimulisati bebina čula i probuditi malog istraživača u svakom detetu.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja