Kako da preživite putovanje sa decom?

Stigla je sezona odmora i putovanja. Ovo je svakako razlog za veselje, ali ukoliko vas čeka putovanje sa porodicom, znate da ovo ume da bude razlog i za stres. Ukoliko vam na sam pomen odmora i putovanja prvo na pamet pada vrištanje, valjanje po podu i osuđujući pogledi ljudi na aerodromu, ovaj tekst je za vas! 


Odmah da vam kažemo, čarobni štapić ne postoji. Deca su nepredvidiva i u slučaju zajedničkih putovanja morate biti spremni da budete fleksibilni i, na neki način, pomireni sa sudbinom. 


Pa šta onda možemo da uradimo, pitate se? 


Možete biti spremni ☺ 


Ovo je spisak svih trikova i proizvoda koji vam mogu olakšati putovanje sa malom i velikom decom! 

Kolica

 

Kada birate kolica, mislite na to da ćete sa njima sigurno ići na putovanja, tako da vodite računa da budu i travel friendly. Elodie Mondo kolica biće vam saveznik i na putu i na lokalu, a dolaze u više dezena pa možete lako izabrati svog favorita. Elodie kolica teška su 6,7kg i mogu da stanu u avionski prtljag.  

Ko rano rani…

Bolje da čekate nego da vas čekaju! Pođite ranije na aerodrom i dozvolite sebi malo praznog hoda za nepredvidive situacije koje se sa decom uvek mogu desiti. 

Veeeeelika torba

 

Elodie Details Monogram neseser, Elodie Details Tote Black torba

Poželjno je da to bude torba u koju može da stane tramvaj ceo i oblaka deo. Razmišljajte prvenstveno o praktičnosti, a tek onda o estetici, međutim postoje opcije kod kojih nema potrebe za kompromisom – o, da! Postoje lepe torbe u koje staje sve! Takođe, u obzir uzmite sortiranje stvari u nesesere za lakše snalaženje i organizaciju.

Rescue cream

 

Nikada, i  ponavljamo – nikada!!! na put ne krećite bez univerzalne kreme koja će vam poslužiti za ojede, osipe i presvlačenja. Znamo da je ovo verovatno svima na spisku ali nije na odmet da vam još jednom ponovimo. 

Podloga za presvlačenje

Elodie Details Off Black, Elodie Details Northern Star Terracotta prenosiva podloga za presvlačenje

Mnogi aerodromi i avioni imaju deo za presvlačenje bebe, međutim ne možete 100% računati na to i zato je najbolje da sa sobom imate prenosivu podlogu za presvlačenje koju možete koristiti svuda, tokom celog odmora.

Imajte spremne flašice!

Elodie Details Mineral Green, Elodie Details Khaki staklena flašica

Ukoliko ne dojite ili se ne oslanjate 100% na dojenje, imajte uvek spremnu flašicu pri ruci, a posebno pri poletanju. Na taj način sprečićete bol u ušima kod bebe izazvan pritiskom.  

Pokrivač

Maison d'ete muslin pokrivač Milk Blanche Starry Night, Elodie Details Powder Pink rupičasti pokrivač

Ukoliko beba ima omiljen pokrivač, ponesite ga sa sobom na put. Miris kuće će joj pružiti utehu u stresnim situacijama, a pri putovanju avionom uvek možete računati na temperaturne razlike pa je uvek dobro imati lagani pokrivač za regulaciju.

Termosi i flašice za vodu 

Konges Slojd termos Lemon, Done by Deer bočica sa slamkom Croco

Za stariju decu i za sebe ponesite flašice za vodu i grickalice. Na taj način sprečićete nepotrebno prosipanje vode i pića.  

Zabava za poneti

Konges Slojd aktivni prsten Mermaid, Mrs Mighetto privremene tetovaže Miss Annie with friends, Done by Deer To Go senzorna igračka Lalee

Dobro razmislite šta od igračaka nosite na put. Neka vaš izbor budu aktivne igračke za bebe koje imaju više opcija za igru, a za stariju decu ponesite zabavne bojanke i sitnice poput stikera i privremenih tetovaža.

Rančevi

 

Svako dete svoj ranac! Ovo je sjajno pravilo za osećaj važnosti i samostalnosti kod dece, a ekstra prostor dozvoljava im da u svoje rančeve spakuju svoje omiljene sitnice i rasterete mesto u porodičnom koferu. 

Dišite duboko!

Poslednje, ali nikako manje važno. Ponavljajte sebi – neću se nervirati oko stvari koje ne zavise od mene – dok ne poverujete u to! Kada ovladate ovom veštinom, računajte da ste odradili pola posla. 


P.S. Srećan put! ;)

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja