Fantastična plastika biljnog porekla

Plastika se nalazi svuda u našem svakodnevnom životu iz mnogo razloga. To je snažan, izdržljiv, lagan i svestran materijal koji se može koristiti za skoro sve. Ali tradicionalna plastika ima i nedostatke. Najviše od svega brine nas činjenica da su nafta i gas neobnovljivi resursi bez kojih će planeta na kraju ostati. Poslednjih godina, razvoj bioplastike je upravo iz tog razloga ubrzan.

 

Šta je PLA?

PLA (polimlečna kiselina) plastika je napravljena od obnovljivih izvora kao što su kukuruz, manioka, šećerna repa i šećerna trska. Svi biljni, obnovljivi resursi I u mnogim slučajevima bi-proizvodi u proizvodnji hrane ovih biljaka se koriste za stvaranje polimlečne kiseline koja zatim postaje PLA.

Prednost broj jedan ovog materijala je što je dobar za našu planetu. Emisije ugljenika povezane sa proizvodnjom PLA znatno su niže nego kod tradicionalne plastike. Svaki put kada odaberete PLA proizvod u odnosu na tradicionalni plastični, vi smanjujete svoj CO2 otisak i pomažete u smanjenju globalnog zagrevanja.

 

Da li je PLA bezbedan?

PLA je netoksičan i može se koristiti za mnogo različitih stvari, uključujući proizvode za decu i hranu – kategorije proizvoda koje imaju veoma visoke bezbednosne zahteve.

Elodie Details koristi PLA za kreiranje sigurnih i održivo proizvedenih predmeta koji život sa decom čine još lepšim. Otkrijte kompletan asortiman i pronađite svoje favorite.

Istražite novu kolekciju Fika Under The Fig Tree!

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja