Hajde da jedemo - Roditeljski vodič za hranjenje

Znamo da je ponekad teško shvatiti navike hranjenja beba i mališana, posebno roditeljima koji su se u ovoj ulozi pronašli po prvi put. Kada svojoj bebi treba predstaviti čvrstu hranu? Koliko puta dnevno beba treba da jede? Ovo je vodič za vas:

 

Novorodjenče do 6 meseci

Tokom ovog perioda, čvrsta hrana nije dozvoljena, a majčino mleko i mlečna formula su na meniju. Ukoliko niste sigurni kako da znate da li je vaša beba sita, potražite znakove da li vaša beba izgleda mirno i zadovoljno. Osnovno pravilo koliko često treba da hranite bebu je 7-12 puta dnevno.

 

Od 6 meseca do prve godine

Nije uvek tako očigledno kada je vaša beba spremna da proba čvrstu hranu, ali postoji nekoliko pokazatelja koje možete ispratiti. Prvo, pogledajte da li vaša beba uspeva da pomera hranu u svojim ustima prvo napred prema pozadi i da li joj dodje prirodno da zatvori usta oko kašike. Drugi znakovi spremnosti su kada je vaša beba duplirala svoju težinu od rodjenja i može da sedi i da drži glavicu uspravno.

Elodie Details ima divne kašike za hranjenje od nerdjajućeg čelika koje imaju savršeni ugao i veličinu za bebine prve avanture sa čvrstom hranom. U ovom trenutku, predstavljanje sippy čaše sa ručkama je još jedan dobar način da podstaknete i razvijete koordinaciju ruka-oči-usta koja im je potrebna kako bi počeli samostalno da jedu i piju.

 

Savet!

Elodie Details silikonski set za jelo Sunrise Blue

Koristite istovremeno kašiku za hranjenje i regularnu kašiku iz Elodie silikonskog seta, bebi dajte regularnu kašiku. Hranite bebu kašikom za hranjenje i ispratite da li će ona pokušati da sama uzme hranu sa regularnom kašikom. Vodite svoje dete kroz proces hranjenja i pokazujte kako se to radi, dok on ili ona ne počne da jede.

 

Od prve do druge godine

Kada vaša beba dovoljno poraste, on ili ona će vrlo verovatno početi da uzima kašiku i pokušavaće samostalno da se hrani. Neka ovaj proces potraje, nemojte ih požurivati. Vaše dete tek počinje da savladava veštinu hranjenja. Od ovog trenutka, čvrsta hrana, uključujući zdrave grickalice, je primarni izvor ishrane, ali i dalje možete da dojite svoje dete koliko god ono želi.

Elodie trodelni setovi pribora za jelo su savršeni za ovaj period i dizajnirani su tako da odgovaraju malim rukama vaših mališana i prelepim postavkama stola. Nož, viljuška i kašika imaju velike i dobro zaobljene drške koje pomažu mališanina da dobro drže svoj pribor.

U ovom uzrastu, igranje “zabavnih igara”  ili mali izlivi besa za stolom mogu rezultirati hranom koja je svuda okolo. Kako biste izbegli česta presvlačenja, Elodie portikle pokrivaju oba ramena i grudi, a imaju i prednji džep koji će uhvatiti bilo kakav nered tokom hranjenja. I bez brige - Elodie u svom asortimanu ima i portikle sa dugim rukavima za kreativne i razigrane mališane.

 

Savet!

Prihvatite nered. Deca moraju da istražuju sa svojom hranom, i da budemo iskreni, naprave potpuni nered. Pustite ih da se uprljaju, da hvataju i diraju hranu kako bi se navikli.

 

Od druge do treće godine

Kada vaši mališani malo porastu, eksperimentisanje sa hranom može biti prava avantura. Pokušajte da servirate različitu vrstu hrane svaki dan kako bi se vaši mališani upoznali sa različitim ukusima i teksturama. Razdvojite vreme hranjenja na 2-3 sata ili 5-6 puta na dan kako bi mališani ogladneli i vodite računa da piju dovoljno tečnosti.

U ovom uzrastu, vaše dete je na ivici da postane pravi ljubitelj hrane - a dobar način da to podržite jeste da imaju sto gde se osećaju sigurno. Elodie PLA set za hranjenje sa silikonskim vakuumom je dobar primer. Lepe se za bilo koju ravnu površinu i vašem mališanu omogućavaju da makaksimalno uživa u svojoj avanturi sa hranom. Takodje, smanjuje rizik od prekomernog ribanja poda nakon svakog obroka.

Elodie Details set za jelo Pure Khaki

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja