Šetnja kolicima kroz Pariz

Uvek tako šik, Hana Le Van, poznatija kao @journeyintolavillelumiere, sa nama deli prelepe fotografije svog pariskog životnog stila sa svojim suprugom i ćerkicom Livijom. Na ovaj način sa nama deli najbolja mesta i savete u vezi dece prilikom posete gradu svetlosti. Čak i ako trenutno ne možete da putujete, dozvolite sebi da sanjate i sačuvajte ovaj delić inspiracije za vreme kada svi budemo mogli da ponovo negde otputujemo.

 

Kada je najbolje doba godine za posetu Parizu?

Pariz u proleće je jednostavno divan - temperatura u maju je topla, a možete otići i na piknik na otvorenom. Dani su duži, a sunce zalazi posle 21h, tako da, ako želite, veći deo dana možete provesti na otvorenom, pogotovo vikendom.

 

Otkrij nam svoja najbolja stroller-friendly mesta za odlazak na ručak?

Parižani vole da jedu na otvorenom, što automatski znači da su kolica prihvatljiva u mnogim lokalima. Postoje i restorani sa garniturama za sedenje na otvorenom u skoro svakom uglu, i imam osećaj da sve više njih ima visoke stolice za sedenje.

 

Doručak

Na doručak bih otišla u Carette Place des Vosges, tipični pariski restoran sa ljubaznim osobljem i parkom preko puta ulice u koji odem da uživam nakon jela. Restoran je poprilično pun za vreme ručka, pa bi moj savet bio da svratite na doručak.

 

Ručak

Ručak bi bio u Le Nemoursu, na njihovoj ogromnoj otvorenoj terasi u srcu Pariza. Sa vaše leve strane nalaziće se muzej Luvr, a sa desne, moj omiljeni mali vrt Jardin du Palais Royal, u kom možete prošetati kolicima posle ručka.

 

Večera

Vreme večere u Parizu je od 20h pa nadalje. Tokom toplijih meseci najjednostavnija opcija je da jedete na otvorenoj terasi. Volim Le Relais de L’entrecote na ulici Saint-Benoit. Atmosfera je prilično glasna, tako da je to ili dobra ili loša stvar u zavisnosti od uzrasta vaše dece. Takođe, jelovnik je vrlo ograničen na biftek i pomfrit, ali apsolutno vredi svaku paru! Moja preporuka je takođe Les Deuk Magots, još jedan francuski klasik u srcu Saint Germain des Pres

Koji je tvoj omiljeni park u Parizu?

To bi morao biti Jardin du Palais Royal - zabavan je za sve uzraste. Vaš mališan može da skakuće oko čuvenih crno-belih stubova (koji su takođe popularno mesto za fotografije). Veliki plus: vrt je dog-friendly, što je sjajno, jer malo koji park dozvoljava pse. Na kraju parka nalazi se simpatično igralište na koje volimo da idemo i pijuckamo kafu za poneti iz kafića Kitsuné dok se Livija igra sa drugom decom. To je zaista divno mesto.

 

Gde ideš u kupovinu?

Možete pronaći mnoštvo sjajnih brendova u Smallable family concept store-u. Galerije Lafayette su upravo renovirane i sadrže sve brendove koje možete zamisliti!

 

Zapratite Hanu na njenom Instagram nalogu @journeyintolavillelumiere da biste dobili više inspiracije!

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja