Sophie la girafe: Igračka koja je osvojila srca mališana, ali i roditelja

Dečiji svet je maštovit, raznobojan i bezgraničan, a svet igračaka je danas toliko bogat da gotovo svakog dana možemo videti neku novu, zanimljivu i kreativnu stvarčicu za naše dete.

Igračaka nikad dosta, jer ih naši mališani naprosto obožavaju. Mi to naravno možemo da razumemo, jer smo i sami nekad bili deca, a verovatno mnogi od vas se i sada sa velikim zadovoljstvom zaigrate sa svojom decom.

Igračke nisu samo način da se deca zabave, one mogu biti veoma korisne i zdrave za njihov razvoj. A kada govorimo o takvim igračkama, nikako ne smemo zaboraviti čuvenu Sophie la girafe - malu žirafu koja je osvojila srca mališana, ali i roditelja širom sveta.

Sophie je rođena pre više od pet decenija, a po zanimanju je glodalica koja pomaže bebama da lakše prebrode izbijanje zubića i razvijaju se uz igru. O popularnosti Sophie govori i podatak da se u Francuskoj godišnje proda više komada ovih glodalica nego što se rodi beba.

Sophie la Girafe simbol je sigurnosti i pouzdanosti: ručno izrađena glodalica koja ublažava simptome izbijanja zuba kod bebe te podstiče sva bebina čula već od trećeg meseca starosti. Izrađena je od prirodne gume i oslikana pomoću prehrambenih boja. Ona zadovoljava sve najstrože kriterijume sigurnosti u zemljama u kojima se proizvod prodaje.

Sophie la girafe priča

Sophie la girafe ima dugu istoriju, a njena priča počela je davne 1961. godine i to 25. maja, odnosno na Dan svete Sofije, po kojoj je i dobila ime.

U to vreme su postojale jedino igračke sa likovima životinja sa farme, kao i kućnih ljubimaca. Jednog dana, u Francuskoj, izvesni gospodin Rampeau, stručnjak za tehnološko dobijanje prirodne gume ceđenjem soka iz Hevea staba, dobio je sjajnu ideju.

Naime, on je zamislio da izradi igračku – žirafu.

Igračka sa likom takve egzotične životinje bila je prva na tržištu, a u tom obliku i veličini idealna je za malu bebinu ruku. Sophie la girafe danas izgleda potpuno isto kao što je izgledala i tada.

Odmah je postala poznata, jer su mnoge mlade majke istog trenutka znale da je ona nešto što je njihovim mališanima neophodno. Čim počnu prvi zubići da rastu, Sophie la girafe pomaže bebi da ublaži tegobe.

Najkraće rečeno - ova mala žirafa je postala slavna!

Od momenta kada se prvi put pojavila, pa sve do sada, generacije dece u Evropi su zavolele neobičan zvuk ove igračke-glodalice koji se čuje svaki put kada joj deca pritisnu stomačić ili glavu.

Tajna njene izrade i dalje se čuva u fabrici “Vulli”, u Francuskoj, sa sedištem u gradu Rumilly, u regiji Haute-Savoie. Sophie la girafe se još uvek tradicionalno proizvodi na Dan svete Sofije.

 

Benefiti Sophie la girafe igračke:

- Meki i neravni delovi za ublažavanje bebinih desni

- 100% prirodna guma i jestive boje

- Tamne mrlje na Sophie omogućavaju bebi vizuelnu stimulaciju

- Laka i jednostavna za držanje, čak i za bebinu ruku

- Neobičan i prijatan zvuk prilikom stiska stimuliše bebin sluh

- Njene duge nožice mogu se žvakati, pri čemu masažom olakšavaju rast prednjih zubića i kutnjaka

Guma koju koristi Vulli dolazi iz stabla kaučuka, koje raste u Maleziji. Svakog jutra, pre nego što nastupi dnevna vrućina, iz milion stabala ovog drveta prikuplja se mlečna tečnost koja curi iz ćelija, zasecanjem kore. Ova tečnost je poznata kao lateks.

Lateks je prirodan, elastičan i vodootporan materijal koji deluje kao izolator i prijatan je na miris i dodir. “Vulli” koristi ovaj lateks, zagreva ga, a potom primenjuje poseban postupak koji uključuje tehniku rotacionog oblikovanja.​​ Nakon 14 složenih ručnih zadataka rezultat je prekrasna, mala, Sophie la girafe igračka i glodalica.

 

Zašto bebe vole Sophie?

Dužinom od 18 cm i svojim oblikom, Sophie la girafe je savršena za bebinu ručicu. Veoma je lagana, a njene duge noge i vrat beba može jednostavno da hvata već od svojih prvih dana. Sophie la girafe je bebina prva igračka koja stimuliše svako od njenih čula već od trećeg meseca, a evo i na koji način:

VID

U trećem mesecu bebin vid je još uvek nerazvijen i one mogu samo da prepoznaju velike kontraste. Tamne mrlje na Sophie omogućavaju bebi vizuelnu stimulaciju zahvaljujući upravo jakom kontrastu boja. Na taj način ona postaje bebi bliska i podstiče njen razvoj.

SLUH

Sophie la girafe svojim zvucima zabavlja decu i poboljšava bebin sluh. U početku, smešan zvuk stimuliše bebin čulo, a kasnije joj pomaže da razume vezu između uzroka i posledice.

UKUS

Sophie la girafe je izrađena od 100% prirodne gume i jestive boje koja se bezbedno može žvakati i koja je slična bočici za hranjenje. Njena meka tekstura i brojni delovi za žvakanje, poput ušiju, rogova, nogu, čine je savršenom za ublažavanje bebinih bolnih desni, u toku izrastanja zubića.

DODIR

Dodir je prvo čulo kojim se beba koristi kada komunicira sa spoljašnjim svetom. Nežan osećaj koji pruža Sophie la girafe, poput kože bebine majke, stimuliše psihološke i emocionalne reakcije koje smiruju bebu i podstiču zdrav rast i blagostanje.

MIRIS

Jedinstveni miris prirodnog kaučuka iz drveta Hevea učiniće da vaše dete lako uoči, prepozna i razlikuje Sophie la girafe od ostalih igračaka.

Kada sve to uzmemo u obzir, jasno je zašto je Sophie la girafe postigla vanvremenski uspeh, koji premašuje nekoliko generacija. Sophie je prodata u više od 50 miliona primeraka, a osvojila je i nekoliko nagrada.

Sigurni smo da će i vaša beba obožavati Sophie!

I to nije sve!

Sophie ima svoje prijatelje, ali nisu u pitanju životinje. Naime, ona je dobila svoju liniju proizvoda za negu nežne bebeće kože - Sophie la Girafe Baby Cosmetics.

Kada prvi put probate ove proizvode, poželećete da ih pozajmite od svoje bebe. Sada se možete pobrinuti za kožu svog deteta pomoću Sophie la Girafe dečijeg asortimana - sertifikovanih prirodnih i organskih proizvoda za negu kože.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja