Kako izabrati bezbedne igračke za mališane?

Igračke bi trebale da budu zabavne, zar ne? Zvuči tako jednostavno, ali nažalost, igračke mogu biti veoma opasne. Što svakako nije zabavno! Pronaći igračke za odgovarajući uzrast, a da su pritom sigurne i bezbedne za mališane, ponekad zaista zna biti pravi izazov. Bez obzira da li tražite igračku za svoje dete ili za poklon drugom detetu, ove smernice će vam sigurno biti od koristi.

Šta je to što može biti opasno kod igračaka?

 

Evo nekoliko glavnih stvari koje mogu biti vrlo opasne kada su igračke u pitanju, a koje ćete sigurno želeti da izbegnete:

  • Oštre komponente ili ivice - što može dovesti do povrede
  • Sitni delovi - koji se mogu odlomiti i koje dete može progutati
  • Glasni zvukovi - koji mogu oštetiti bebin sluh
  • Baterije kojima se lako pristupa – koje deca mogu progutati ili ih na drugi način izložiti toksičnim supstancama
  • Olovo - koji se može apsorbovati u bebino telo i prouzrokovati razne ozbiljne problem
  • Plastika - koja može izbaciti toksične hemikalije u organizam, poremetiti hormone i prouzrokovati neke druge lose efekte

 

U nastavku pročitajte nekoliko korisnih smernica za odabir bezbednih igračaka.

 

Lista koja će vam sigurno biti od pomoći prilikom kupovine igračaka. Sačuvajte je!

 

  • Izaberite igračke koje odgovaraju uzrastu i veštinama vašeg deteta. Proverite uzrast koji je obeležen na ambalaži - ali takođe koristite i zdrav razum. Igračka sa manjim delovima može biti odlična za starije dete, ali može dovesti u opasnost manje dete.
  • Birajte igračke od prirodnih i netoksičnih materijala. Izaberite igračke koje su izrađene od prirodnih vlakana, poput pamuka ili vune - po mogućnosti organskih da biste izbegli ostatke pesticida i drugih štetnih hemikalija. Ove vrste igračaka pružaju predivno, zdravo i sigurno iskustvo za bebu. A često su i puno dugotrajnije od plastičnih igračaka i mogu ih naslediti mlađi brat ili sestra.
  • Obratite pažnju da li se igračke od tkanine mogu prati. Igračke se lako zaprljaju; to je realnost. Ako birate igračku od tkanine, izaberite onu koja se može lako i sigurno baciti u mašinu za pranje veša za periodično osvežavanje.
  • Izbegavajte elektroniku. Bebe i mališani ne bi trebali da koriste elektronske igračke. Baterije, plastika, sitni delovi… Sve ih to može dovesti u opasnost koja nije nimalno naivna. Najbolje igračke za bebe su jednostavne igračke koje će im pružiti neophodnu udobnost prilikom dodira i probuditi njihovu radoznalost.

Najbolje igračke za bebe i todlere

Evo nekoliko odličnih predloga koji će bebama omogućiti da pravilno rastu i razvijaju se, ali i da se uvek super zabave:

 

Mobilne igračke od mekanih materijala koje možete zakačiti na krevetac.

This image has an empty alt attribute; its file name is 236-1_88a73f1d-0c5a-45f1-a5a2-de6d666d881b_600x.jpg

Nežno umirite svoju bebu za spavanje laganom i melodičnom uspavankom. U unutrašnjosti igračke se nalazi originalna mehanička muzička kutija koju navijate povlačenjem žice. Sa spoljašnje strane nalazi se savršen dodatak za dekoraciju vaših kolica ili dečije sobe.

 

Glodalice ili zvečke koje su bezbedne i podstiču njihovu radoznalost.

This image has an empty alt attribute; its file name is 34-2_600x.jpg

Prva glodalica napravljena od 100% prirodnog kaučuka. Za proizvodnju se koristi ista vrsta kaučuka koja se koristi za žirafu kao i iste prehrambene boje za oslikavanje. Njena meka tekstura i brojni delovi za žvakanje, poput ušiju, rogova, nogu, čine je savršenom za ublažavanje bebinih bolnih desni, u toku izrastanja zubića.

 

Ogledalo koje će im omogućiti da istraže sebe i svet oko sebe.

This image has an empty alt attribute; its file name is 480-1_600x.jpg

Mališani su zaintrigirani svojim odrazom, što čini podno ogledalo idealnim za ohrabrivanje beba dok još uvek uživaju na stomaku. Podno aktivno ogledalo Elphee dizajnirano je s mnogim senzornim karakteristikama poput šarenih oznaka, teksturom koja je pogodna za razvijanje čula dodira, i zvukova zveckanja - što je odlično za malene oči i prste koji istražuju.

 

Mekane igračke poput punjenih životinja od prirodnih materijala koje su dovoljno velike da spreče opasnost od gušenja. Proverite sve delove na igrački, važno je da nemaju rizične delove i one koji se lako mogu odvojiti i dospeti u usta mališana.

This image has an empty alt attribute; its file name is 392-2_600x.jpg

Raffi voli da se igra sakrivanja, ali Raffija ćete uvek brzo pronaći. Možda zbog slatke zvečke u njenom stomaku! Raffijev dugi vrat i noge su savršeni za male dečje prste - oni će radoznalo istraživati nežni zvuk zvečke i zlatne tačkice. Odlična ideja za prvi poklon!

 

Aktivne gimnastike za bebe koje će ih uvek dobro zabaviti i podstaknuti da se pomeraju i istražuju.

This image has an empty alt attribute; its file name is 7-1_600x.jpg

Klasična activity gym je razvijena i sada može da stoji samostalno bilo gde. Podesiva je u zavisnosti koliko široko ili visoko želite da je postavite i na koje mesto.

 

A sad vam donosimo nekoliko predloga za bebe od 1 do 2 godine koji će pospešiti njihov razvoj i motoričke sposobnosti:

 

Sigurne igračke namenjene za razvoj motoričkih sposobnosti koje imaju puno pametnih karakteristika. To može biti omiljeni instrument, avion, voz i još mnogo toga.

This image has an empty alt attribute; its file name is 67-1_84ed484e-59bf-4ce1-ae9f-b36d63eb4138_600x.jpg

Sa svojim pesmama, svetlima i različitim režimima sviranja, Sophie avion će brzo postati bebina omiljena igračka!

 

Igračke za kupanje za vreme večernjeg rituala, na bazenu ili plaži.

This image has an empty alt attribute; its file name is 452-2_600x.jpg

Zaronite u podvodne avanture sa morskim prijateljima Jelly i Vally i njihovim Deer prijateljima u slatkoj knjizi za kupanje. Aktivna knjiga od neoprena je mekana, laka je držanje, a senzorne karakteristike mališane će zaintrigirati i zabaviti dok se kupaju.

 

Igračke koje se guraju ili vuku i koje podstiču kretanje.

This image has an empty alt attribute; its file name is 311-1_600x.jpg

Raffi je žirafa i vrlo je drag prijatelj. Simpatična žirafa uvek je spremna za šetnju sa vašim mališanima. Pomaže im i hrabri ih na prve samostalne korake. Sada na točkićima, Raffi vas može pratiti dok šetate. Raffi voli grliti, a dug vrat i jeste za duge zagrljaje.

 

Puzle ili igračke slagalice gde mališani slažu delove, prstenove, kocke…

This image has an empty alt attribute; its file name is 313-2_600x.jpg

Drvena slagalica će podstaći razvoj motoričkih sposobnosti male dece. Mali prsti lagano mogu uhvatiti neravne delove slagalice, a Elphee, Antee, Croco, Ozzo i Zebee će pomoći vašem mališanu u slaganju ove slatke zagonetke.

 

“Građevinski” setovi koji si prilagođeni uzrastu.

This image has an empty alt attribute; its file name is 3-1_bc329b69-d937-465f-ac79-8d3cfb5386ca_600x.jpg

Sophie kula je konstrukcijska igra: 5 komada za slaganje, od najvećih do najmanjih, što omogućava bebi da razvije svoje fine motoričke sposobnosti i spretnost.

 

Svet igračaka je zaista magičan! One pomažu mališanima da uče, rastu, vežbaju, istražuju i stvaraju. Važno je samo da uskladite igračke sa uzrastom i veštinama vaših mališana. Uvek izaberite jednostavne i prirodne materijale, a izbegavajte one potencijalno štetne. I zabava može da počne!

 

Celokupan PurityBox asortiman igračaka pogledajte OVDE.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja