Kako bezbedno koristiti ljuljašku za bebe

Ljuljaške za bebe dolaze u svim oblicima i veličinama - neke su prenosive ili sklopive, druge se mogu kretati na baterije, a neke čak rade i stvari poput sviranja raznih melodija. Ali, bez obzira na to koju vrstu ljuljaške posedujete ili ste ih pronašli na tržištu, nekoliko osnovnih mera bezbednosti će bebu održati srećnom i zdravom. Evo naših najboljih saveta za bezbedno korišćenje ljuljaški za bebe:

  1. Uverite se da je ljuljaška stabilna
  2. Znajte ograničenja težine za ljuljašku
  3. Ograničite vreme bebinog ljuljanja na 30 minuta
  4. Ne dozvolite bebi da drema ili spava na ljuljašci
  5. Ne ostavljajte bebu bez nadzora dok je u ljuljašci

Uverite se da je ljuljaška stabilna

Ljuljaška bi trebala biti čvrsto postavljena na zemlju - a ne na izdignutu površinu. Ako vam se čini klimavo, uverite se da na podu nema nikakvih neravnina i uverite se da je sama ljuljaška pravilno sastavljena. Poslednje što želite je da se ona nekako prevrne dok je beba u njoj. Takođe - neke ljuljaške dolaze sa kaiševima kako bi se osiguralo da beba ne ispadne iz njih; koristite ih!

Znajte ograničenja težine za ljuljašku

Nadovezujući se na gornju tačku... obavezno pročitajte smernice proizvođača o ograničenjima težine za ljuljanje. Ako je ljuljaška izložena većoj težini nego što je predviđena, ona neće pravilno funkcionisati - a to predstavlja opasnost za vaše dete.

Ograničite vreme bebinog ljuljanja na 30 minuta

Beba ne bi trebalo da bude u ljuljašci više od 30 minuta. Posle pola sata, vašoj bebi je potrebna interakcija, pokret i pauza od bilo kakvih vibracija ili drugih pokreta koje doživljava dok je ljuljate.

Ne dozvolite bebi da drema ili spava na ljuljašci

Ljuljaške za bebe nisu predviđene za spavanje. A Američka akademija za pedijatriju (AAP) je protiv njihove upotrebe u ove svrhe.

Ne ostavljajte bebu bez nadzora dok se ljulja

Ljuljaška je odlično mesto za smeštanje bebe kada treba da ispraznite mašinu za pranje posuđa, oljuštite luk ili obavite još jedan zadatak sa dve ruke. Ali, ona nije zamena za bebisiterku. Drugim rečima, ne ostavljajte dete u ljuljašci bez nadzora. Ako se ljuljaška bezbedno postavila, beba bi trebalo da bude u redu ako treba da okrenete leđa na minut ili dva - ali u slučaju bilo kakvih problema, budite u blizini.

 

Nadamo se da su vam ovi saveti bili od pomoći, a mi vam toplo preporučujemo LA SIESTA YAYITA – BABY LJULJAŠKU OD ORGANSKOG PAMUKA!

Ljuljaška za bebe Yayita napravljena je od mekog organskog pamuka i pruža mališanima osećaj sigurnosti. Sigurno ih obmotava, a čak i najnemirnije bebe će umiriti nežno ljuljanje u ovoj mekanoj ljuljašci.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja