Samo najbolje za naše najmlađe

Kao roditelji koji razmišljaju o pronalaženju najbolje i najkvalitetnije pidžame za naše dete, nismo mogli biti srećniji kada smo otkrili mjölk, brend koji je je mešavina mašte i potpune mekoće, istkan od najkvalitetnijeg organskog pamuka, namenjen roditeljima koji za svoju decu ne prave kompromise i istinski se brinu o njihovom pravilnom razvoju.

Iako možda mislite da su pidžame samo pidžame, moramo vas razočarati: nisu sve iste i zato je važno razmotriti od kog su materijala i da li su vrhunskog kvaliteta.

Da bismo vam pomogli da odaberete najbolje za svoje dete, govorićemo o:

  • Hemikalijama koje treba izbegavati u pidžamama
  • Zašto volimo 100% organski pamuk

 

Hemikalije koje treba izbegavati

U našoj firmi nikada ne koristimo i ne preporučujemo bilo šta što nije prošlo sigurnosni test. To znači da smo se informisali o proizvođaču, ispitali spisak sastojaka sa deklaracije i postavili detaljna pitanja o sastavu proizvoda kako bismo bili sigurni da ne sadrži nijednu hemikaliju koju treba izbegavati.

Kada su pidžame u pitanju, treba se kloniti sledećih štetnih hemikalija:

Hemikalija koja usporava proces gorenja

Da bi prošla određene sigurnosne provere, pidžama mora imati komponentu otpornu na plamen. Iako pojedini brendovi to zaista poštuju, drugi ipak koriste hemikalije. Hemikalije koje usporavaju gorenje povezane su sa poremećajima štitne žlezde, negativnim uticajima na imuni sistem, rakom i štetnim efektima na razvoj fetusa i deteta.

Formaldehid

Koristi se kako se stvari ne bi gužvale, ali je svima poznato da je kancerogen. Oni koji se bore sa astmom mogu imati pogoršanje simptoma nakon što su bili izloženi formaldehidu.

Štetni ftalati

Prisutni u nekim sintetičkim materijalima i farbama, mnogi ftalati izazivaju endokrine poremećaje, poremećaj hiperaktivnosti sa deficitom pažnje, rak dojke, gojaznost, dijabetes tipa II, probleme neurorazvoja, ponašanja, poremećaje iz autističnog spektra i probleme plodnosti kod muškaraca .

Pesticidi

Korišćeni u kultivaciji neorganskog pamuka, pesticidi i herbicidi mogu sprečiti međusobnu komunikaciju pojedinih nervnih ćelija. Takođe su povezani sa endokrinim poremećajima, poremećajima neurološkog razvoja, uključujući ADD, oštećenje pamćenja, tešku depresiju, poremećaj imunološkog sistema, paralizu i smrt.

Teški metali

Često se nalaze u farbi i metalnim patentnim zatvaračima, izlaganje teškim metalima može prouzrokovati oštećenje nerava, probleme u učenju i ponašanju i nepovratno oštećenje mozga.

Stoga budite veoma oprezni kada je u pitanju kupovina pidžame ili uopšte donjeg veša za decu.

Organski pamuk kao glavni sastojak mjölk proizvoda predstavlja spoj prošlosti i budućnosti. Izborom ovakvog materijala mi se, istovremeno, brinemo o osetljivoj prirodi naše dece kao i o osetljivoj prirodi naše planete.

Pamuk gajen na ovaj način, nije tretiran hemijskim pesticidima i đubrivima, i ono što je najvažnije, nije GMO.

Dokaz da su ovi proizvodi savršeno sigurni za našu decu jeste taj da svi materijali koji su korišćeni u proizvodnji poseduju OEKO-TEX 100 standard, što znači da je iz materijala izuzeto 100 štetnih materija za decu.

Poreklo sa prostora koji je još u bivšoj Jugoslaviji smatran prestonicom pamuka i donjeg veša, porodična tradicija u tekstilnoj industriji, zaljubljenost u skandinavsku jednostavnost i inovativnost, ali pre svega želja da našoj deci pružimo najbolje doprineli su da nastane mjölk – prvi regionalni organski donji veš za decu.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja