Emilia Schöller vodič kroz Berlin

Berlin je savršena destinacija za vikend izlet sa porodicom. To je grad sa velikim kulturno-istorijskim nasleđem, u kom ima dosta materijala za "to do and see" listu. Naša omiljena Berlinka, Emilia Scholler, podelila je svoje savete tokom posete gradu sa porodicom u pratnji svojih Elodie MONDO kolica u Moonshell dezenu. Čak i ako trenutno ne možemo da putujemo, dopuštamo sebi da sanjamo i čuvamo savete za budućnost. Obavezno sačuvajte ovaj delić inspiracije za doba kada ponovo budemo u mogućnosti da idemo na putovanja.


Koje je najbolje doba godine za posetu Berlinu?

Berlin je divan u proleće kada drveće ponovo počne da cveta nakon hladne gradske zime. Period između maja i avgusta je takođe odličan za duge šetnje bez nekog određenog cilja, dvorišne kafiće, krovove, parkove pune radosti i ljude iz celog sveta. Pa čak i kada vas vreme razočara, toliko je muzeja i galerija koje bi trebalo posetiti.


Mesta za doručak, ručak i večeru sa porodicom na koja možete izaći sa kolicima?

Naše omiljeno mesto za doručak je naša terasa (izvinite, rezervacija je obavezna). Drugo je kafić Blume an der Hasenheide koji ima kutak za igru i mali drveni tobogan. Tamo se ujedno dobro najedete i zabavite! A za sladokusce preporučujem kafić Kauf Dich Glucklich u delu grada koji se zove Prenzlauer Berg, tamo je divna i jako prijatna atmosfera.


Odlično mesto za ručak je kafić Am Neuen See u Tiergartenu, centralnom parku Berlina. Unutra je restoran, a spolja je veliki vrt sa puno prostora za trčanje vaše dečice. Postoji čak i prelepo jezero gde možete iznajmiti čamce. Jako kul, zar ne? A večera, šta to beše? Umalo da zaboravim.. Da li neko zna dobru bebisiterku?


Omiljeni park ili igralište?

Moja porodica i ja volimo da šetamo u Friedrichshain Volksparku. Naš mališan voli šetnje oko Marchenbrunnena, a tamo postoji i mali potok koji teče baš kroz mesto gde se sva deca igraju. A ako to nije dovoljno, čeka vas zmajevo igralište u ulici Schreiner u Friedrichshainu.


Gde ići u šoping?

Mnoge lokalne prodavnice, butike, ateljea i second-hand prodavnice možete pronaći u najopuštenijoj atmosferi, oko mesta Fridrihshain/Boxhagener. Takođe jako volim Picknweight u Kreuzbergu i mnoge buvljake rasute po Berlinu.

Za više inspiracije, zapratite _pommegranate

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja