Elodie Details vodič kroz Beograd sa Katarinom Sharon

1. Koje je najbolje doba godine za posetiti Beograd?

Proleće! Beograd je posebno magičan kada drveće tek olista i kada ga okupa nova energija života. Tada najviše volim da provodim vreme na ulicama grada. Šetnje u proleće mogu da traju satima i nikada mi ne dosade. Moj omiljeni deo grada, Dorćol, je tada u punom sjaju.

2. Jedan razlog zašto voliš Beograd?

Iako puno putujem još uvek nisam posetila mesto sa sličnom energijom. U istom danu će da vas naljuti i razneži kao ni jedan drugi grad. U jednom trenutku njegova energija je kao energija jednog tinejdžera koji još uvek pokušava da se pronadje. A već sledećeg trenutka vam pokaže svoju istoriju i mudrost. Zaista je jedinstven!

Elodie Details Mondo Black prenosiva kolevka za kolica, Elodie Details Brilliant Black organizator 

3. Omiljena mesta za ručak/kafu sa porodicom u Beogradu?

Za ručak najčešće biram Comunale, koji se nalazi na šetalištu pored reke Save. Ovaj restoran je nedavno dobio Michelin preporuku i sa njim nikada nema greške. Ipak moja omiljena pasta je u malom porodičnom restoranu Tratoria di Pepe, koji se nalazi u samom srcu grada.

Kafu volim da popijem uz dobru čokoladu u malom lokalu koji se zove Valentina i Karanfil ili na branču u Bloom-u.

4. Omiljene radnje za opušten vikend šoping?

U ulici Kralja Petra nalazi se nekoliko radnji sa garderobom domaćih dizajnera koje uvek volim da posetim i da vidim šta novo ima. Zadjem u skoro svaku od početka do kraja ulice, pa ne bih mogla da izdvojim samo jednu.

5. Imate li omiljeni park ili igralište?

Za šetnju sa decom uvek biram šetalište Promenada pored Save, jer moj stariji sin obožava podmornicu na igralištu koje se tamo nalazi. Ukoliko ipak idemo kolima onda najviše volim da obidjemo igralište kod Muzeja Moderne Umetnosti.

6. Šta ne treba propustiti u Beogradu?

Šetnju Kalemegdanom pred zalazak sunca. Iako je ovo broj jedan turistička destinacija, ja ću vam odati mesto gde se prava magija dešava. Kod crkve Ružica nalazi se staza koja vodi do ulaska u tvrdjavu. Na najvišem mestu nadjite mesto na travi i napravite piknik uz neko dobro vino. Uživaćete u najlepšem pogledu Beograda i mesta gde se ljube dve reke.

Katarina vozi Mondo stroller sa dodatkom Mondo Carry Cot.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja