Za zdrav i blistav osmeh: Pravilna i bezbedna nega bebinih zubića

Tokom bebinog razvoja, svi roditelji se raduju dragocenim momentima i velikim prekretnicama - prva reč, prvi korak, prvi osmeh… Međutim, neki trenuci mogu biti teški kada vidite da je vašem detetu nešto neugodno ili ga boli.

Izrastanje prvih zubića je izazovno iskustvo, kako za roditelje, tako i za bebe. Ovaj korak u sazrevanju je kod svih beba drugačiji, ali činjenica je da prvi zubi mogu izazvati neprijatnost i bol. Bez obzira da li ste i sami prošli kroz to ili ste samo čuli od drugih, najbolje je da budete spremni, jer svako dete prolazi kroz ovu fazu.

Deluju ljuto i neraspoloženo? Grizu sve oko sebe, uključujući i vaš telefon? Proizvode više pljuvačke?

Ovo su sve simptomi da vaša beba dočekuje nove, bele prijatelje - zubiće. Ako ne uočavate ove znakove, ne brinite, vrlo brzo će vam vaši mališani na poseban (i glasan :) ) način staviti do znanja da kreće izrastanje zubića.

Ne postoji čudotvoran lek koji u potpunosti može ukloniti bol i neugodnosti prilikom izrastanja zubića, ali smo izdvojili za vas nekoliko korisnih saveta koji će učiniti da vaši mališani iz toga izađu kao pravi heroji.

Hladni predmeti

Žvakanje hladnog i tvrdog predmeta smiruje napetost i nervozu prilikom izrastanja zubića. Jedna od starih metoda za bolove jeste da upotrebite bilo šta hladno. U kućnoj varijanti to mogu biti ledene kocke od mleka, hladno voće ili povrće. Možete isprobati različite stepene smrzavanja pomenutih namirnica kako biste utvrdili koja temperatura prija vašem detetu.

Ako se nalazite negde van kuće ili se ledene kocke ne zamrzavaju dovoljno brzo, na svojim rukama imate deset pomoćnika - prste. Pokušajte da nežno masirate te nadražene desni sa čistim prstima, jer to može umiriti vaše mališane.

Guma za žvakanje

Čuvene gume za žvakanje je skoro svako od nas koristio u najranijem detinjstvu. Sophie la girafe guma za žvakanje je odličan izbor iz više razloga - izrađena od 100% prirodnog kaučuka, ima nekoliko delova za žvakanje i niz tekstura (podignutih tačaka i rebara) za masažu i ublažavanje dečijih tegoba tokom izrastanja zubića. Zakrivljena površina odlično se prilagođava usnama deteta.

Glodalica

Sophie la girafe glodalica je najpoznatija glodalica na svetu. Rođena je u Francuskoj 1961. godine. Dizajnirana da stimuliše svih pet bebinih čula i ublaži tegobe u vreme izrastanja prvih bebinih zubića.

Napravljena je od 100% prirodnog kaučuka ceđenog iz hevea stabla. Prirodni kaučuk i prehrambene boje su najsigurniji izbor za vašu bebu. Sophie la girafe savršena je za bebine male ruke. Vrlo je lagana, a njene duge noge i vrat mesta su gde nejčešće hvataju dečije ručice.

Gel za zube

Nega i čišćenje desni i prvih zubića takođe je veoma važno. Sophie la Girafe gel za zube sa prirodnim i organskim sastojcima je inovativan, siguran i dobro osmišljen proizvod za pranje zuba mališana. Ne sadrži fluor, aromu, šećer, gluten i veštačke boje. Sastojci vrhunskog kvaliteta obezbeđuju nežno čiščenje zuba i održavanje nivoa vlage u usnoj duplji.

Nežni abrazivi osiguravaju čistoću prvih bebinih zubića, dok bio-aktivni sastojci optimalno održavaju oralnu sluznicu. Gel ima blagi ukus, a bebe ga neće gutati. Naime, ukus je namerno odabran da ne iritira čulo ukusa mališana u fazi, u kojoj se privikavaju na nove ukuse hrane. Korišćenje: Stavite malu količinu gela za zube (veličine zrna pirinča) na četkicu i tako nežno očistite zube. Isperite, a onda još četkajte zube ispranom četkicom za zube.

Portikle

Sa obilnim balavljenjem koje se događa u toku izrastanja zubića, vaši mališani će potopiti za čas sve oko sebe. Pomisao da vam je potrebno bezbroj portikla kako biste ih održali suvima vas već sada užasava? Ne brinite, postoji rešenje!

Elodie Details portikle za bebe su veoma brzo postale favorit mnogim roditeljima, a evo i zašto! Sa njihovim Oeko-Tex sertifikovanim materijalom koji se brzo suši, savršeno se uklapaju i imaju pažljivo odabrane detalje, pa nije ni čudo što su toliko omiljene. Samo isperite ili obrišite nakon svake upotrebe i biće suva za nekoliko minuta, potpuno spremna za ponovnu upotrebu. Napravljena je tako da širina lepo pokriva ramena i grudi, a fleksibilni prednji džepić kupi mrvice i sve što se prosipa, što znači da ima manje posla oko čišćenja kuće.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja