Ultimativni vodič kroz Elodie cucle

Elodie dizajnira i proizvodi cucle od 2006. godine, a tokom godina mnogi stilovi i varijante su dolazili i odlazili. Bezbednost i visok kvalitet uvek su na prvom mestu, ali praćenje trendova i stilova je odmah iza. Danas je Elodie asortiman veći nego ikada!

Pred svim veličinama, oblicima i varijantama novi roditelji se mogu naći poprilično zbunjeni. Kako da izaberete pravu cuclu za svoju bebu? U ovom vodiču upoznajemo vas sa nekim od detalja i razmatramo različite alternative koje ćete pronaći u Elodie asortimanu.

 

 

Tri različita stila

 

Klasične dude

Klasične cucle imaju štit i privezak koji se proizvodi od visokokvalitetne plastike pod nazivom TRITAN™ koja je izuzetno izdržljiva i robusna. Najduže je u asortimanu i iznova dokazuje da kvalitet nikada ne izlazi iz mode. Mogućnost štampanja i štitnika i priveska omogućava da Elodie kreira dizajne koji idu ruku pod ruku sa klipsama i mnogim drugim proizvodima za bebe. Klasična cucla je dizajnirana sa otvorima za ventilaciju koji omogućavaju da vazduh cirkuliše oko usta i pomažu u sprečavanju iritacije kože. Ova cucla dizajnirana je sa zaobljenim i glatkim ivicama koje nikada neće iritirati osetljive male obraze.

 

Bambusove dude

Sledeće, imamo bambusove cucle – napravljene od obnovljivih bambusovih vlakana biljnog porekla. Elodie je bio prvi brend na svetu koji je razvio cuclu za porodice koje žele da donose održivije odluke i smanje uticaj na životnu sredinu - jednu po jednu cuclu. Dvostruki otvori za ventilaciju pomažu u smanjenju iritacije kože, a prsten olakšava rukovanje i detetu i roditelju.

 

Binki Bundle

Na kraju, ali ne i najmanje važno, imamo Binki Bundle, najnoviji duo paket cucli sa okruglim retro inspirisanim dizajnom u koji je lako zaljubiti se. Štit je blago zakrivljen ka spolja i opremljen trostrukim otvorima za ventilaciju kako bi omogućio cirkulaciju vazduha. Sve je dizajnirano da zaštiti osetljivu kožu oko bebinih usta od iritacije. Dostupne su u mnogim pažljivo odabranim bojama koje savršeno odgovaraju vašoj ostaloj Elodie opremi i omogućavaju vam da kreirate savršene stilske kombinacije za vašeg mališana.

 

Okrugle ili ortodontske dude?

Simetrični okrugli oblik ili asimetričniji oblik poznat kao ortodontska duda? Okrugla je nešto duža i može biti korisna za uvođenje cucle po prvi put jer više liče na oblik bradavice. Ortodontske dude su odlične jer se nalaze između gornje i donje vilice što pomaže u promovisanju zdravog razvoja desni i vilice, plus omogućava više kretanja jezika oko dude.

Pronalaženje pravog oblika dude može potrajati jer je svaka beba drugačija. Vaše prvo dete je možda više volelo okruglu dudu, ali vaša druga beba može više voleti ortodontsku. Da biste pronašli bebinu definiciju savršene dude, moraćete verovatno da testirate obe varijante.

 

Silikon ili lateks?

Najčešći materijal za izradu duda je silikon. Glavna prednost silikona je da je jak, izdržljiv, lak za čišćenje i da ima dug životni vek. Materijal ne stari i ne zadržava nikakve mirise.

Druga dostupna alternativa je lateks, koji se ponekad naziva prirodna guma, mekši je i fleksibilniji od silikona. Ali ove dude se brže troše i treba ih češće menjati. Ako vaše dete ima alergiju na lateks, moraćete da izbegavate ove dude.

Kao i kod oblika dude, materijal može biti odlučujući faktor ako vaša beba prihvati jedno, a odbije drugo. 

 

Pronalaženje prave veličine

Razlika između veličina je u veličini same dude i štitnika za usta. Kako beba raste, njihova usta postaju sve veća, navikavaju se na sisanje - povećava se snaga u ustima i jeziku. Najvažnije promene se dešavaju u prvih nekoliko meseci, pa stoga nudimo cucle za novorođenčad sa manjim štitnicima i dudama, kao i veću verziju koja se generalno preporučuje od trećeg meseca pa nadalje.

Nakon trećeg meseca starosti, malo je potrebe za prilagođavanjem veličina, jer će veličina na koju je vaše dete naviklo vrlo verovatno biti veličina koju preferira dok ne dođe vreme da ga odviknete od upotrebe generalno. Nekim mališanima će trebati više vremena da "pređu" na veličinu novorođenčeta, ali nastavite da im nudite veće dude i na kraju će prihvatiti.

 

Sve cucle iz Elodie Details asortimana potražite na sajtu puritybox.rs!

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja