Najbolji pokloni za Vaše unučiće

Da li i Vi spadate u grupu baka i deka koji još uvek nisu odlučili šta da kupe unučetu za rođendan, krštenje ili Novu godinu? U ovom vodiču ću Vas prvenstveno upozoriti na štetne hemikalije koje se mogu naći u igračkama, a zatim sledi predlog najboljih poklona za bebe, malu i veliku decu!

Jedno od najranijih i najuzbudljivijih sećanja je ono kada mi je deda  za četvrti rođendan poklonio set alata za igru. Uvek je nešto petljao i popravljao u svojoj radionici i sećam se da sam očajnički želela da ga oponašam. Kako sam postajala starija, deda mi je davao pravi alat i dozvoljavao mi da zajedno sa njim zakivam eksere u komade drveta. Kada neki moj projekat bude završen, deda bi me gledao sa divljenjem kako sva ponosna objašnjavam kako moja izvanredna kreacija može da uradi toliko stvari.

U to vreme sam samo mislila da se zabavljam. Ali, kada se prisetim svega toga, shvatam da su njegove male sesije učenja zasnovane na igrama rezultirale usavršavanjem koordinacije očiju, proširivanjem rečnika, izgradnjom samopouzdanja i učvršćivanjem odnosa, što je jako bitno za dete u razvoju.

Ako ste baka i deka u potrazi za igračkama koje će izazvati maštovitu igru, ojačati vezu sa Vašim unucima i pomoći im da se fizički i emocionalno razviju, došli ste na pravo mesto!

U ovom vodiču ćete saznati:

  • Koje hemikalije treba izbegavati u dečjim igračkama
  • Ideje za poklone za novorođeno unuče
  • Ideje za poklone za malo starije unuče

 

Hemikalije koje treba izbegavati u dečjim igračkama

Jako je bitno da koristimo, a potom i preporučujemo, samo proizvode koji su prošli test bezbednosti. To znači da se nabavka vrši od proverenih proizvođača, a spisak sastojaka je detaljno ispitan kako bismo bili sigurni da je proizvod izrađen bez ikakvih štetnih hemikalija.

Kada ne znate sastav igračke koju kupujete detetu, rizikujete da ga izložite potencijalno štetnim sastojcima kao što su BPA, BPS, ftalati, PVC, formaldehidi, olovo i drugi teški metali. Ovo je posebno zabrinjavajuće kada su u pitanju bebe i mala deca koja ove predmete neizbežno stavljaju u usta. Mnoge od ovih hemikalija povezane su sa raznim vrstama kancera, ženskom neplodnošću, gojaznošću, endokrinim poremećajima, problemima u ponašanju, pa čak i nepovratnim oštećenjima mozga.

Pokloni za novorođenčad

ELODIE DETAILS MONOGRAM PRINT ZIMSKA KAPA 0-6 MESECI

Topla zimska kapa napravljena je od prirodnog MODAL mikrofibera koji odlično apsorbuje vlagu i omogućava koži da diše.

Dupli sloj mešavine MODAL mikrofibera i pamuka je izuzetno mekan i elastičan, što im pomaže da zadrže svoj oblik.

ELODIE DETAILS JOY TO THE WORLD CUCLA

Nije potrebno da govorite da biste se izrazili! Veliki izbor Elodie Details laža pružaju mogućnost da nađete stil koji odgovara svakom raspoloženju i svakoj osobi.

SOPHIE LA GIRAFE 2 KOCKE/2 LOPTE

Prvo pakovanje u kome su lopte i kocke pakovane zajedno. Idealne su za stimulaciju stiska! 

Stimulišu razvoj čula dodira, motoričkih aktivnosti... Beba otkriva na svakoj kocki i loptama različite reljefne oblike dragih životinja.

MJÖLK ZEKICA

Zekica od organskog pamuka. Zekice su idealna dnevna i noćna garderoba za novorođenčad i bebe. mjölk zekice pružaju poseban osećaj mekoće i prijatnosti najmlađima, kako u dnevnim aktivnostima, tako i tokom sna.

Pokloni za decu

DONE BY DEER KOLICA CROCO, ZELENO

Croco je srdačni krokodil i savršen partner za prve korake. Prijatelj koji ti pomaže da naučiš da hodaš, a možeš taman i da prošetaš svoje omiljene igračke.

SOPHIE LA GIRAFE FRESH TOUCH MAGIC POP VOZ

Sophie la Girafe magic voz će ohrabriti dete da peva, igra i da nauči da broji. 

Interaktivan i multifunkcionalan, Magik Pop voz nudi 4 načina igranja koji omogućavaju bebi da razvije svoju stabilnost, motoriku, koordinaciju, da razume da svaki uzrok ima posledicu i da nauči da broji, a sve to uz puno zabave. 

DONE BY DEER MULTI COLOR PEG PUZLE

Drvene puzzle sa sedam komada slagalice podržaće razvoj motoričkih sposobnosti vašeg mališana. To će pomoći u razvoju logičkog razmišljanja i rešavanja problema.

Mali prsti mogu shvatiti komade slagalice i pomoći Deer prijateljima da se vrate na svoje mesto.

SOPHIE LA GIRAFE FRESH TOUCH DŽINOVSKA KULA

Šta sve pruža Sophie kula?

  • Konstrukcijska igra: 5 komada za slaganje, od najvećih do najmanjih, što omogućava bebi da razvije svoje fine motoričke sposobnosti i spretnost.
  • Zagonetka: Beba će se zabavljati slagajući Sophie la girafe poravnavanjem različitih delova tela (glave, vrata, nogu).
  • Igra sa lopticama: 2 kuglice sa klikerima koje ćete staviti na vrh kule i koje će se spuštati jedna po jedna zahvaljujući čarobnom toboganu.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja