Kako da odaberete odgovarajući krevetac za svoje mališane?

Kada kupujete krevetac za svoje mališane, veoma je važno da je on bezbedan i siguran, ali i da se lepo uklapa u enterijer dečje sobe.

Sigurno i zdravo okruženje za spavanje je najbolji dar koji možete dati bebi. Svi roditelji žele da osete spokoj kada spuste dete u krevetac, odnosno, žele biti sigurni da su izabrali dobar materijal i stabilnu konstrukciju. Kada počnu da rastu, biće vam drago što ste izabrali netoksične materijale i čvrst krevetac koji će ih štititi od povreda kada postanu snažniji i nestašniji.

U nastavku vam donosimo nekoliko faktora na koje treba da obratite pažnju prilikom odabira kreveca.

Nov ili polovan?

Ako ste u prilici, najbolje bi bilo da kupite novi krevetac proverenog proizvođača. Zašto? Iako “vintidž” kreveci mogu da izgledaju neodoljivo, oni često sadrže štetne boje. Pored toga, ako krevetac ima već dosta godina, vrlo je moguće da nije stabilan i čvrst. Kada kupujete novi krevetac, obratite pažnju da on bude u skladu sa najnovijim bezbednosnim standardima i da ne sadrži toksične boje i materijale. Takođe, kupovinom novog kreveca bićete u mogućnosti da izaberete dimenziju koja vam sigurno odgovara. Naravno, ukoliko je u vašem okruženju neko nedavno “prerastao” jedan takav proveren krevetac i želi da vi nasledite, onda ne morate kupovati nov, ali i u tom slučaju bi bilo dobro da kupite novi dušek, zbog bezbednosti vaše bebe.

Dimenzije kreveca

Standardna dimenzija kreveca je 60x120, ali sve učestaliji trend je da se kupuju malo veći, odnosno, kreveci dimenzije 70x140. Većina ovih krevetaca ima opciju da se jedna stranica skida kako bi dete u određenom uzrastu moglo samo da izlazi iz njega. Takođe, postoje i modeli koji imaju i tu karakteristiku da se bočna strana skida kako bi se krevetac mogao transformisati u slatki mali krevet kada budu već dovoljno veliki. Podešavanje dušeka je takođe važno svojstvo na koje biste trebali da obratite pažnju. Naime, bitno je da dušek možete postaviti nisko, da deca ne bi lako preskočila kada počnu samostalno stajati. Kada su veoma mali, onda će vam odgovarati da dušek bude što više kako biste ih lako uzimali i spuštali.

Mi obožavamo Done by Deer krevetac upravo zato što sadrži pomenute karakteristike. Done by Deer krevetac se prilagođava potrebama i razvoju vašeg deteta i služiće vas sve do uzrasta todlera. Visina može da se podešava na niže i više, pa je pogodan za novorođenčad i aktivne bebe. Prednja ograda se može ukloniti i zameniti sa Done by Deer zaštitnom daskom za krevetac i tako ćete dobiti udoban krevet za todlere ili sofu na kojoj ćete uživati sa svojim detetom.

Jednostavan dizajn

Bajkoviti izgled kreveca je lep na fotografiji, ali ne toliko praktičan u stvarnom životu. Naime, ukoliko krevetac ima previše detalja, veća je opasnost da se dečja garderova zakači za to ili da se ogrebu kada postanu aktivniji. Jednostavan i elegantan dizajn je najsigurnije rešenje za vašu bebu.

Odabir dušeka

Ako kupujete odvojeno dušek i krevetac, onda to učinite istovremeno kako biste bili sigurni da dušek odgovara dimenzijama kreveca. Obratite pažnju na čvrstoću dušeka i materijale od kojih je napravljen. Prednost uvek dajte prirodnim i bezbednim materijalima koji nisu toksični. Što se dimenzija tiče, ne biste trebali da možete staviti više od dva prsta između dušeka i ogradice od kreveca.

Proverite konstrukciju i montažu

Dok razgledate krevece po prodavnici, slobodno ih protresite kako biste proverili čvrstoću i stabilnost. Vaši mališani će u jednom momentu postati vrlo aktivni i nemirni, zato je važno da budete sigurni da je njihova konstrukcija jaka i stabilna. Ako kupujete krevetac online, onda ga testirajte kod kuće i vratite ako niste zadovoljni.

Kada sastavite krevetac, uverite se da su svi delovi na svom mestu, da ništa ne nedostaje i da je sve dobro zategnuto. Ako ste zabrinuti i mislite da ne možete to sami uraditi kako treba, zamolite u prodavnici da vam to neko stručniji uradi. Kada kupite krevetac, nastavite s vremena na vreme da proveravate da li je on sigurno utočište za vašu bebu.

Posteljina

Posteljina mora odgovarati dimenzijama kreveca. Postarajte se da dušek bude lepo presvučen, a ne da se sve povuče sa njega kad mališani krenu da se vrte. Testirajte da li je sve lepo zategnuto pre nego što spustite bebu u krevetac. Prilikom odabira posteljine prednost uvek dajte prirodnim i organskim materijalima.

Done by Deer posteljine obožavaju i mali i veliki. Pospani Deer prijatelji su tu da vas ušuškaju u slatke snove, ali i da vas probude za nove avanture. Mekane posteljine naći ćete u u nežnim i tamnim tonovima, a napravljene su od 100% Oeko-Tex sertifikovanog pamuka, što će vam pružiti sigurnost koja je svakom roditelju na prvom mestu.

Izbegavajte opasne aksesoare

Nemojte krevetac zatrpavati nepotrebnim stvarčicama i igračkama. Jastuci, prekrivači, igračke i drugi predmeti mogu izazvati gušenje. Starija deca ih mogu čak koristiti kako bi se popeli, što može izazvati pad iz kreveca. Čak i ako dobijete uz krevetac neki aksesoar, a ne čini vam se da je bezbedan, nemojte ga koristiti.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja