Jeune Premier: Od Pariza do Seula, najbolja školska torba je belgijska

Na scenu stupa generacija Z. Pozdravimo je!

Ovo je čudna priča o tome kako su se jedan farmaceut i advokat zaljubili... u dizajniranje školskih torbi. Bruno i Helen nisu mogli pronaći savršenu školsku torbu za svog sina Ralpha za prvi školski dan.

Helen je imala odlično oko za modu i detalje i odlučila je da sama kreira torbu za svog sina. Upravo tada i tamo, na kuhinjskom stolu njihove kuće u Ostendeu, rođena je njihova prva školska torbica.

Duboko u sebi, znali su da je ovaj jednostavan dizajn početak nečeg velikog. 

Ralphov prvi školski dan nije ni došao do kraja, a već četiri mame su bile nestrpljive da saznaju odakle je došla njegova torba. Bruno je ohrabrio Helen da nastavi istraživati svoju kreativnost i pokrenuli su malu kolekciju.

Deca vole boje, ali roditelji vole kvalitet. Kao i Helen. Ali nije bila u potpunosti zadovoljna onim što se nudi na tržištu - dosadne i teške kožne torbe. Zato je odlučila da sama dizajnira torbu za svoje dete. Bila je to torba od jagnjeće kože sa pečurkicom i Ralphovim imenom. 

Njen muž Bruno Piers joj je dao “vetar u leđa”. Zašto ne bi dizajnirala još pet modela i komercijalizovala? Te godine, prodali su 80 školskih torbi. Prva kolekcija je lansirana u aprilu 2012. godine, a pet meseci kasnije, osnovana je kompanija. Rođen je brend Jeune Premier.

Ubrzo nakon toga, Bruno i Helen su napustili svoje poslove i fokusirali se na razvoj svog brenda Jeune Premier. Vođeni inovativnim idejama i istrajnošću, pretvorili su Jeune Premier u ono što je danas.

Školske torbe su namenjene deci do 12 godina, ali takođe imaju za cilj zadovoljiti roditelje. „Hteli smo da stvorimo nešto privlačno deci, ali da kvalitet zadovolji očekivanja mama“, kaže Helen. Ona se brine o kreiranju i prodaji proizvoda, dok je Bruno fokusiran na opšte i finansijsko upravljanje kompanijom. 

Zaista, Jeune Premier je dobija priznanja širom sveta, ali to sigurno nije kraj. Od Francuske do Rusije, preko Maroka, Emirata, Saudijske Arabije, Kanade, SAD-a - Jeune Premier ima više od 350 prodajnih mesta raspoređenih u 28 zemalja. Brend prodaje više 120.000 torbi svake godine. Jedan od razloga za ovaj uspeh: belgijski brend.

Belgijanci su vrlo ponosni kada izvoze svoj proizvod širom sveta. “Biti Belgijanac je uvek garancija kvaliteta i kreativnosti u inostranstvu.“ Štaviše, školske torbe Jeune Premier imaju oznaku belgijske zastave!

 Nije loše za nešto što je počelo kao šala za kuhinjskim stolom, zar ne? :)

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja