Umotaj me u svoju ljubav… i u mekane pelene!

Zašto je povijanje bebe ključno za bolji san?

Povijanje bebe je tradicionalna metoda koja pomaže bebama da se umire i budu sigurnije, a koja se praktikuje već generacijama unazad. Ova metoda je dokazano učinkovita, pa je i današnje mame sa zadovoljstvom primenjuju.

Šta tačno znači povijanje?

Povijanje u praksi znači čvrsto umotati bebu kako bi se simulirao osećaj materice. Razmislite malo i sami. Devet meseci ste proveli u maminom stomaku, u sigurnoj i mirnoj poziciji. Sada se odjednom nalazite “sa ove strane” planete, prostor je ogroman, ima puno zvukova i sve je nepoznato. Upravo zato i postoji povijanje - da bismo bebu smirili i pružili joj osećaj sigurnosti.

Bebe se prepovijaju u laganu mušemu, ćebence ili pelene što drži njihove rukice i omogućava im da spavaju na leđima. Što je sigurnost i temperatura bolja, san je duži, dublji i lepši.

Zašto biste trebali da praktikujete povijanje?

Prepovijanje ograničava bebine trzaje koji su uzrokovani Moroovim refleksom, što ih često može probuditi. Da li se nekada videli bebu koja u snu počinje da maše rukicama, a zatim se probudi plakajući? Moroov refleks je urođeni refleks kod novorođenčadi (i odojčadi) do 4-5 meseci života koji beba koristi kad želi da se probudi jer oseća neku promenu u okruženju. To može biti neki šum, promena temperature, drugačije osvetljenje ili kada menjaju položaj tokom spavanja.

Bezbedan, siguran, lep i topao osećaj - zvuči kao savršen san, zar ne? Prepovijanjem ćete upravo to i postići. Sve dok sami ne krenu da menjaju položaje, spavanje na leđima je najsigurniji izbor. Samo ne zaboravite da prekinete sa prepovijanjem kada počnu da se okreću po krevecu.

Takođe, uverite se da ste ostavili nogice u žabljem položaju napolju kako bi njihovi kukovi stajali pravilno. Pelene za povijanje su odličan izbor za to, jer vam omogućavaju da sve podesite kako treba.

Na šta treba da obratite pažnju?

Materijali od 100% pamuka definitivno su najbolji izbor za dug i miran san. Pripazite na “skriveni” elastin koji se često može pronaći u pamučnim proizvodima. Sintetičko vlakno može uzrokovati znojenje i pregrejavanje, što ne samo da će probuditi bebu zbog neudobnosti, već može biti uzrok SIDS-a, sindroma iznenadne odojačke smrti.

Mi obožavamo Done By Deer pelene za povijanje koje su napravljene od 100% Oeko-Tex sertifikovanog pamuka, jer su neverovatno mekane i jednostavne za upotrebu. Kada ih jednom probate, biće vam jasno o čemu govorimo, a budite sigurni da će vašoj bebi pružiti prijatan i potpuno prirodan osećaj.

Kada treba da prestanete sa prepovijanjem?

Većina stručnjaka se slaže da biste trebali da prestanete sa povijanjem kada beba počne da se vrti i okreće, što je najčešće negde između 4. i 6. meseca.

Nemojte biti zabrinuti ako nakon prestanka prepovijanja, beba odjednom počne da se budi u sred noći i plače. To je prelazni period i njihovo navikavanje koje možete prevazići uz neke nežne metode za smirivanje bez suza.

Umotajte svoje mališane za udobno i mirno spavanje sa Done By Deer pelenama za povijanje koje su ukrašene sa "deer" prijateljima ili razdraganim tačkicama. U setu dobijate dva komada, a asortiman sadrži 20 različitih dezena.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja