Putovanje sa bebom: Najbolji saveti za zdravu i srećnu bebu

U poslednje vreme nam se javljaju mnogi roditelji koji žele da putuju, posebno nakon što su proteklih meseci uglavnom bili u samoizolaciji. Naravno, mora se razmotriti dosta toga u vezi sa prevozom do željene destinacije, kao i u njoj. I, logično, poželećete da imate u vidu najnovije preporuke kriznog štaba o lokalnim ili međunarodnim putovanjima. U ovom blogu ćemo vam dati nekoliko saveta i preporučiti proizvode koji će vam pomoći da beba bude sigurna i srećna bez obzira na to koliko daleko putujete. (Ovi saveti bi vam trebali biti od velike pomoći ako prvi put putujete sa bebom ili više dece!)

 Proći ćemo kroz svaki od ovih saveta:

  • Dobra je ideja i dalje držati distancu
  • Rezervišite direktne letove
  • Animirajte bebu što više dok traje let
  • Spakujte presvlaku za vas i za bebu koja će biti na dohvat ruke
  • Ponesite ono najvažnije – i ostavite kolica kod kuće
  • Čisto okruženje uz pomoć nekoliko jednostavnih proizvoda

Dobra je ideja i dalje držati distancu

Ako se uputite ka popularnoj destinaciji za putovanje, verovatno ćete naići na saputnike sa raznih strana sveta. Dakle – na kraju krajeva: još uvek je dobra ideja da držite distancu, kako zbog sebe, tako i zbog bebe. Na primer: rezervišite ručak u restoranima u vreme kada nema gužve ili sedite na terasu; sačekajte sledeći lift ako je u prvom gužva; nazovite unapred i pitajte koji protokoli važe na destinacijama koje želite da posetite.

Ako su vaši planovi putovanja skromniji ili posećujete manje prometno područje, distanciranje će verovatno biti mnogo lakše. Možda biste želeli da razmislite o iznajmljivanju kućice na jezeru ili na obali, ili da rezervišete boravak u maloj vikendici u kojoj svaka porodica ima zasebne smeštajne jedinice. Uzmite hranu za poneti i uživajte u jednostavnoj promeni pejzaža i rutine.

Rezervišite direktne letove

Ako želite negde da letite, svakako potražite direktne letove. Ovo će vam uštedeti puno vremena i glavobolje povezanih sa presedanjem iz jednog aviona u drugi, sa bebom i eventualno prtljagom. Ako direktni letovi nisu mogući ili su zabranjeni, pokušajte da napravite dužu pauzu. Ovo može zvučati kontradiktorno, ali je manje stresno. Imajte i ovo na umu ako putujete u inostranstvo: bebama su potrebni pasoši. Bonus savet za aerodrom: idite u toalet pre nego što se ukrcate!

Animirajte bebu što više dok traje let

Ovo verovatno nije iznenađujuća činjenica, ali većina beba ne voli letenje, posebno ako im je to prvi put. To je potpuno novo iskustvo, ali može doći i sa nelagodnošću, pogotovo bolovima u ušima usled promena u vazdušnom pritisku. Kao što vi možete sisati tvrdu bombonu ili popiti pivo od đumbira kako biste se rešili pritiska u ušima, isti ovi trikovi će pomoći i bebi. Možete pokušati da joj date dojku, malu flašicu ili šoljicu tokom poletanja i sletanja. Žvakanje kolačića ili druge grickalice takođe može pomoći mališanima.

Spakujte presvlaku za vas i za bebu koja će biti na dohvat ruke

Možda već imate naviku da to radite, ali… posebno kada putujete, presvlake su nešto što želite da vam uvek bude pri ruci! I za vas i za bebu. Ako letite, stavite dodatnu odeću u ručni prtljag kako bi vam bila lako dostupna.

Ponesite ono najvažnije – i ostavite kolica kod kuće

Znamo… zvuči suludo ostavljati kolica kod kuće, ali samo razmislite koliko ćete više slobode imati, s obzirom na to da ne morate nositi ili na drugi način skladištiti kolica u različitim vrstama prevoza! Ponesite svoju omiljenu nosiljku za bebe i spremni ste za putovanje. A ako ćete iznajmiti automobil na samoj destinaciji, pobrinite se da iznajmite i sedište za bebe (umesto da pokušavate da ga ponesete sa sobom).

Čisto okruženje uz pomoć nekoliko jednostavnih proizvoda

Kad god izađete sa bebom ovog leta, dobra ideja je da sa sobom ponesete klipsu za cuclu koju možete lako pričvrstiti na bebinu odeću, tako da cucla ostaje čista, umesto da završi na zemlji (svi smo prošli kroz ovo!). Naše klipse se mogu prati i dolaze u raznim dezenima koje će vaš mališan obožavati. Takođe možete kupiti naše igračke za kolica koje se mogu zakačiti za ručku ili sedište automobila, nećete se pokajati. Napravljene su od materijala koji nisu štetni i/ili organskog pamuka, i možemo reći da ih roditelji vole isto koliko i deca.

Želimo vam sigurna i srećna putovanja ovog leta, gde god da se uputite!

Elodie Details Desert Weaves klipsa za cucle

Elodie Details Sandy Stripe klipsa za cucle

Done by Deer igračka za kolica

Done by Deer aktivna spiralna igračka

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja