Home Upcycled Home

Kada pričamo o upcycling-u, multifunkcionalnost je centralni aspekt i ona oblast u kojoj volimo da spojimo ljubav prema kreativnosti i želje da našim kupcima pružimo kvalitetne i dugotrajne proizvode. 

Upcycling i multifunkcionalnost su za nas način razmišljanja. Trudimo se da što više naših proizvoda ima potencijal za drugi život nakon što bude ispunjena njegova provobitna svrha. To može biti bilo šta - od funkcionalne torbe koja se kasnije može koristiti i za posao, pa sve do pelena koje kada vaše dete preraste, možete koristiti za čišćenje svog doma. 

Zašto je to važno?

Verujemo da ste upoznati sa tim da život sa bebom zahteva toliko novih stvarčica i aksesoara u gotovo svakoj prostoriji u kući. Pa ipak, potreba za tim stvarima prestaje nakon samo nekoliko godina. Nije lak zadatak pronaći način da svim tim stvarima upravljamo na održiv i prihvatljiv način. 

Pa, šta možemo učiniti povodom toga?

Kupujte manje i uvek prilikom kupovine pokušajte da razmišljate korak dalje:

Kakvu korist mogu imati od ovog na duže staze?

Da li stvarno želim torbu koja će trajati samo dve godine ili onu koju mogu koristiti 15 godina?

Šta je ekološki odgovorna odluka?

Kako ovaj stari proizvod mogu ponovo koristiti?

Ko bi sada mogao da ima koristi od ovog proizvoda?

Ova pitanja su samo primer, ali shvatate u kom pravcu idemo. Jednom kada tako počnete da razmišljate, ubrzo će to postati vaš životni stil. 

Udahnuti proizvodu drugi život, odnosno dati novu namenu starom predmetu je jedan od najvećih trendova današnjice. A uzimajući u obzir sve blagodeti ovog procesa, ne možemo vam opisati do koje mere smo srećni zbog toga. 

Recycling (recikalaža) je termin koji nam je veoma dobro poznat, međutim svet se sve više okreće jednom sličnom, ali ne istom trendu - upcycling

Upcycling je ponovna upotreba starih predmeta, a ključna razlika u odnosu na reciklažu je to što podrazumeva unapređenje tih predmeta. Kraće rečeno, upcycling je nešto poput nadograđene verzije reciklaže. 

Ovo su neki od naših omiljenih upcycling proizvoda:

Torbe

Sve naše torbe za presvlačenje su dizajnirane tako da vam pružaju sve što vam treba dok imate bebu, a nakon što mališani prerastu ovu potrebu, torbe možete koristiti za posao ili teratanu. Sa svojim luksuznim izgledom, verujemo da ćete je koristiti u svim prilikama. 

Podloge za igranje

Zaista nema smisla kupovati velike i skupe podloge za igranje koje ćete koristiti samo godinu dana, zar ne? Nema smisla za okolinu, ali ni vaš novčanik. Naše podloge za igranje su osmišljene tako da ih možete koristiti od momenta kada stignete kući sa bebom pa sve dok ne napune nekih 10 godina. Možda čak i duže.

Podloge su OEKO-TEX 100-certified i savršeno bezbedne za novorođenčad. Zatim, odlične su kada dođe vreme za vežbanje puzanja i prvih koraka, kada se pričaju najlepše priče, kada kroz igru stvaramo nove svetove, pa možda čak i za izgradnju male tvrđave. Opcije su zaista beskrajne. Veoma se lako održavaju, pa ih neke mame koriste čak i na plaži ili na izletima. I na kraju, dizajn i detalji su dovoljno savremeni i neutralni tako da ih možete koristiti bilo gde u kući. 

Neseseri

Naša verzija toaletne torbe dizajnirana tako da savršeno staju pelene i vlažne maramice. Međutim, kada dani pelena prođu, ovi sjajni neseseri mogu imati toliko namena. Igračke, lutkice, bojice, lakovi za nokte, šminka, punjači, sunčane naočare… Kod kuće, u autu, u torbi, u avionu. Lično mislimo da ćete ovaj proizvod koristiti doživotno. 

House of Elodie

Za kraj (iako je ovo samo početak) ostavili smo sjajan Elodie Details upcycling projekat - House of Elodie, koji može imati tri namene: Baby Gym, Snuggle kućica i Stalak za odeću. Savršen izbor kada želite da kupujete manje, a da vaši mališani imaju sve što im je potrebno. U zavisnosti od toga kako želite iskoristiti drvenu osnovu, možete dobiti sjajan baby gym, kućicu gde igra nema kraja ili neodoljivi stalak za odeću. 

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja