Get organized

Svi imamo viziju lepog i urednog kutka za naše mališane, nešto poput onih sjajnih fotografija poznatih mama na Instagramu. Ali da bi se do tamo stiglo, potrebna je velika borba. Najgore je što ne znamo ni odakle da počnemo, zar ne?

Posebno su problematični sitni dečiji aksesoari poput čarapica, pelena ili svih onih stvari za negu njihove kože. I postoji to neko nepisano pravilo u vezi sa tim najmanjim stvarima - nikad ih nema kada su nam potrebni. Da bismo se malo bolje organizovali, pronašli smo par proverenih metoda i trikova koje ćemo podeliti sa vama. Samo imajte na umu, verovatno će biti i gore pre nego što postane bolje. :)

Hajde da počnemo!

#1 Kategorizacija

Izaberite kategoriju. To može biti sve - odeća, igračke ili šta god da se trenutno nalazi u najvećem haosu, a želite to da rešite. Započnite izvlačenjem iz ladica i kutija i stavite sve na svoj krevet ili čak pod. Trik je u tome da smislite podele i parove i da sortirate predmete na koristan način. Može biti prema veličini ili boji - šta god da vam ima više smisla, bitno je da to bude sistem koji će minimizirati vreme koje provodite u potrazi za "izgubljenim blagom". Prilično jednostavno, a opet daje magičan rezultat. Na kraju, fioke i police u dečijoj sobi će biti pravo umetničko delo. 

#2 Pronađite mesto

Svakom predmetu koje posedujete je potrebno mesto gde uvek stoji. To ume biti nezgodno kada se kupuju nove stvari kojima treba pronaći dom, a svi znamo za taj osećaj prenatrpanosti u bebinoj sobi. Budite jednostavni i odredite prioritete - sve stvari koje se svakodnevno koriste stavite tako da vam budu lako dostupne, a one koje vam ređe trebaju možete učiniti i malo nepristupačnijim. 

#3 Uredite sve odjednom

Čišćenje i sređivanje jednog dela može tu i tamo promeniti situaciju, ali veoma brzo ćete se vratiti na isto kada je sve u haosu i ne možete da pronađete ono što tražite. Ako želite da stvorite lepo, uredno i mirno okruženje u dečijoj sobi, najbolje je da u jednom potezu organizujete čitavu sobu i garderober. Uzmite vremena, možda neki vikend i posvetite se samo tome. Zadržite ono što vam istinski treba, a ostalo odbacite. Imate problem u odlučivanju šta je bitno, a šta ne? Isprobajte trik sa pitanjem koje ćete postaviti sebi: Da li ovaj predmet izaziva radost u meni? Ako je odgovor “ne”, onda je verovatno vreme da se oprostite sa njim. 

 

Za dobru organizaciju u svakom prostoru, mnogi savetuju da se nabave korpe i kutije za odlaganje.

A mi se ne možemo više složiti sa tim! Sve te male i simpatične dečije stvari zaslužuju radostan dom, a to su svakako naše korpe sa neodoljivim dezenima

A za organizaciju u pokretu, obavezno nabavite jedan Elodie Details neseser. Savršen izbor za moderne roditelje koji vode život ubrzanim tempom.

Držite ga na svom stolu za presvlačenje kod kuće, uz odgovarajuću količinu pelena, maramica, krema i pudera. Kada je vreme za polazak, samo zakopčajte i spremni ste.

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja