Vodič kroz Stokholm Henriete Fromholc

Pridružite se blogerki i preduzetnici Henrijeti Fromholc, njenoj ćerki Bili i njihovim MONDO karamel braon kolicima od veganske kože u šetnji po rodnom Stokholmu, dok kupuju, ručaju i naravno odlaze na poznatu švedsku fiku (odlazak na kafu, u poslastičarnicu i druženje).

 

Zdravo Henrieta! Reci nam nešto o sebi!

Ja sam Bilina majka, radim puno radno vreme na svojim društvenim mrežama i bavim se preduzetništvom: volim da igram tenis i vežbam. Provodim dosta vremena slikajući i pronalazeći nameštaj u vintage prodavnicama. Ako nisam u Stokholmu, najverovatnije sam na Majorki i uživam u hrani.


Elodie je bio prvi brend za bebe sa kojim sam se upoznala pre nekoliko godina kada je jedna od mojih prijateljica, prva od mnogih koja je postala majka, rekla: „Želim sve iz Elodie Details kolekcije”. Prvi pokrivač moje ćerke Bili u bolnici bilo je biserni pliš pokrivač u boji Faded Rose (i dalje joj je omiljen) i jedna od naših najboljih kupovina do sada je Monogram prenosiva podloga za presvlačenje zajedno sa svim aksesoarima u tom dezenu.

 

Kada je najbolje godišnje doba za posetu Stokholmu?

Moja prva pomisao je bila proleće, ali moram reći rana jesen. Ili možda kraj avgusta, da biste uhvatili lepo vreme. Krajem avgusta svi stanovnici se vraćaju sa odmora i grad se oseća živim i uzbuđenim zbog „novog početka“. Vreme je sveže, sunce greje, ali ne previše, što stvara savršenu atmosferu za šetnje i izlaske na otvorenom. Volim da sednem u svoj omiljeni kafić, pijem kapućino i posmatram ljude i njihove odevne kombinacije za ranu jesen. A kad god me vreme razočara, toliko je muzeja i galerija koje mogu posetiti.

 

Recite nam vaša omiljena mesta pogodna za kolica za:

Doručak: à la Lo u Karlavägenu – ako započnete dan na ovom mestu, uživaćete u ostatku dana. Sedite u baštu i naručite najbolju granolu u Stokholmu, salatu od citrusa sa nanom i smrznuti jogurt od banane sa puterom od kikirikija.


Ručak: Volim Eataly u Bibiloteksgatanu i njihovu fokaču ili Butiken u Strandvägenu za mešavinu salate i bobičastog voća i mini rolnice za desert. Ako ste za lepu šetnju i lep pogled za decu, moj apsolutni favorit je Rosendals Trädgård at Djurgårdenu. Oaza za održivost i udobnost. Jelovnik je uvek sačinjen od sezonskih namirnica i volim njihov domaći pita hleb sa humusom i kiselim povrćem, kao i njihov švedski sto sa slatkišima. Kolač od šargarepe – njaaaam!


Pauzu za kafu ili fiku sa porodicom: Ako želite najbolje rolnice od vanile (ili cimeta) u gradu, morate posetiti Ingrids Bageri u Regeringsgatanu koji pravi hranu za poneti. Savršen odabir za šetnju Stokholmom. Ali ako ste više poput mene i želite da uživate nakon posla, posetite Hotel Villa Dagmar.

 

Neki omiljeni park ili igralište? Muzej?


Popijte kafu u Humlegårdenu, velikom zelenom parku usred Östermalma, ili kombinujte ručak i umetnost u restoranu Fotografiska koji uvek ima neke izložbe i nalazi se pored mora. Takođe sam upravo išla na Baby Thursday u Bonniers Konsthallu, sve počinje tridesetominutnim obilaskom izložbe sa vodičem i završava se pesmama i igrom za bebe.

 

Gde ideš u kupovinu?

Idem u Södermalm kada kupujem vintage stvari, ali obično pravim ovu turu: Arket za odeću (takođe prodaju odličnu organsku hranu za bebe), zatim Modern za najbolji izbor ekskluzivnog vintage enterijera. Prošetam kolicima do NK za kozmetiku (imaju sve što vam je potrebno) i Bonti za decu na poslednjem spratu (takođe odlična radnja jer imaju posebnu sobu za dojenje). I pre nego što odete kući, svratite u Eataly po hranu. Uvek od njih odlazim sa šunkom, sirom, svežom testeninom i mojim omiljenim maslinovim uljem.

 

Šta nosiš u kolicima i torbi za presvlačenje?

Trenutno ne mogu da živim bez moje umirujuće kreme za kožu za hladne dane. Zaista je dobra i za mene i za Biline obraze kada želim da joj zaštitim kožu od hladnog vremena. Uvek imam dve dodatne cucle sa klipsama za cucle od Elodie-a (da, samo Elodie, jer su one najbolje i najslađe), prenosivu podlogu za presvlačenje i vrećice sa hranom za bebu.

 

Zašto voliš Elodie kolica i koja ti je njihova omiljena karakteristika?

Kao što je moj prijatelj jednom rekao: „Šta MONDO kolica ne mogu da urade?“. Tako su lagana i jednostavna. To su savršena kolica za mene koja volim da budem spontana, putujem i radim sve stvari koje želim da radim, a da ne moram da napustim Bili. Mislim, mogu brzo da ih sklopim u kompaktnu veličinu i da ih unesem u avion kao ručni prtljag. Koronavirus bih zamolila da već jednom ode i pusti nas da odvezemo MONDO do Majorke! Takođe, Bili momentalno zaspi čim spustimo naslon u ležeći položaj.

 

Za još inspiracije pratite Henrietu na Instagramu @henrietta.fromholtz!

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja