Vodič kroz Helsinki sa Lindom Björnberg

Upoznajte prestonicu Finske kroz oči Linde Björnberg. Linda će vam predstaviti najbolja mesta pogodna za posetu kolicima kao i sve što je njoj neophodno kada se upusti u istraživanje grada sa svojim sinom Avgustom. 

ZDRAVO LINDA! RECI NAM NEŠTO O SEBI!

Ja sam content creator i PR i živim u samom u srcu Helsinkija. Trenutno sam kod kuće sa svojim sinom Avgustom, koji ima godinu i po dana. 

KADA JE NAJBOLJE POSETITI HELSINKI?

Imamo četiri godišnja doba od kojih svako ima nešto predivno da ponudi, ali letnji meseci u Finskoj su prosto magični!

 

RECI NAM SVOJE OMILJENE LOKACIJE POGODNE ZA KOLICA:

Way pekara: Ovo nije tipično “stroller friendly” mesto jer je jako malo, ali se uvek nekako smestimo, a atmosfera je prijateljska, opuštena i prijatna. Po mom mišljenju, ovde se nalaze najbolja peciva i ponuda za doručak u gradu. Takođe, poslužuju odličnu pastu za ručak i pretvaraju se u divan vinski bar uveče.

St George pekara: Ova pekara se nalazi u mom omiljenom hotelu, nude najukusniji doručak, odličnu kafu i kolače. Lako joj je pristupiti kolicima uz pomoć lifta, a ima dosta udobnog mesta za druženje. U pekari se može naći divna kolekcija magazina i knjiga koje možete prelistavati dok uživate u kafi. Takođe je moje omiljeno mesto za kupovinu svežeg hleba od levaina za kuću!

Levain Merikortteli/Ullanlinna: Levain ima dva mesta koja mi se dopadaju, ono na Merikortteli posebno je pogodno za kolica jer ima mnogo prostora, pa je odlično mesto za sastanak sa drugim mamama koje dolaze sa svojimkolicima. Takođe fenomenalno mesto za kafu, doručak ili ručak! 

OMILJENI PARK ILI IGRALIŠTE?

Naša porodica obožava centralnu biblioteku Oodi. Biblioteka ima svoje prostrano igralište i parking za kolica. Na igralištu su često organizovane mnoge zanimljivosti za decu, poput pevanja dečijih pesmica, čitanja priča, zanimljivih igara i tematskih događaja. Tu je odmah i kafeterija, tako da možete uživati u kafi za poneti dok jurite za mališanima.

Tokom toplijih meseci, imamo mnogo otvorenih parkova blizu naše kuće. Najviše volimo Lions’ Park na plaži Kaivopuisto jer je prostran i pored mora.

GDE IDEŠ U KUPOVINU?

Stockmann je jedno od naših omiljenih mesta jer možete obaviti mnogo stvari na jednom mestu. Pruža dosta aktivnosti za decu poput malog igrališta. Stockmann takođe ima najbolju sobu za presvlačenje dece, pa je zato uvek naš izbor kad smo u centru grada.

Kada su dečije stvari u pitanju, volimo da idemo u Töölö gde se nalaze dve moje omiljene dečije prodavnice: Little Copenhagen za odeću (seondhand takođe) i MoiMini za preslatke igračke. 

NEOPHODNE STVARI U KOLICIMA I TORBI ZA PRESVLAČENJE?

Uvek smo u pokretu, pa je naša torba za presvlačenje uvek spakovana i spremna za polazak! Elodie MONDO Stow & Go ranac je tako praktičan, idealan za sve osnovne stvari poput pelena, maramica, hrane, grickalica i rezervne odeće.

KOJA JE TVOJA OMILJENA FUNKCIJA ELODIE MONDO KOLICA?

Obožavamo koliko su lagana i stabilna, idealna za istraživanje grada! Verovatno nam je omiljena karakteristika potpuno podesiv naslon za savršene dremke u pokretu.

 

Zapratite Lindu na Instagramu i uživajte u inspirativnom sadržaju  @lindabjoernberg

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja