Praznične čestitke: tradicija koju možete započeti odmah!

Jedna od lepših tradicija, a sada uveliko deo slow-living pokreta je i slanje prazničnih čestitki. Svaki put kada se desi da dobijem neku razglednicu ili čestitku oko Nove godine pomislim – zašto se ja ovoga nisam setila na vreme?

Istina je da čestitke možete kupiti i ceo proces završiti u par minuta ili napraviti sami od kartona i papira kod kuće za šta će vam realno biti potrebno malo više vremena. U oba slučaja osećaj je fantastičan!

Ove godine setila sam se toga malo ranije, a tu sam da i vas podsetim da je pravo vreme da počnete da šaljete svoje novogodišnje čestitke – sada i ovde, a evo par ideja odakle da krenete:

 

1. Organizujte adrese

Prvi korak je sakupljanje adresa. Iako se čini da to sve držimo u malom prstu, iskreno priznajem da pojma nemam tačne adrese svojih prijatelja i rodbine, kao što ni brojeve telefona ne znam napamet. Organizujte se na vreme da biste dobili adrese ljudi koji su se preselili ili novih prijatelja koje dodajete na listu. Ovaj prvi korak učiniće ceo proces mnogo lakšim i bržim. 

Savet: Napravite Google tabelu koju ćete ažurirati svake godine kako u budućnosti ne biste počinjali od nule. 

 

2. Fotografisanje

Ukoliko je vaša ideja porodično fotografisanje za čestitku, već sada pronađite lokalnog fotografa koga ćete angažovati za taj zadatak, a ukoliko ste više u DIY raspoloženju, istražite kako najlakše i najprofesionalnije možete sami da dobijete što bolji rezultat kod kuće. 

Druga opcija je da u potpunosti preskočite fotografisanje i umesto toga pregledate prošlogodišnje fotografije i izaberete svoje favorite za čestitku. Ovo štedi i vreme i novac — i mogućnost da se dete rasplače tokom tog jednog sata koji ste zakazali za slikanje.

 

3. Naručite adekvatnu odeću

Ako planirate fotografisanje, samo napred i razmislite o svojoj porodičnoj odevnoj kombinaciji. Bez obzira na to da li će deca biti identično obučena ili ćete usklađivati boje i printove za celu porodicu, ovo možete da uradite mnogo pre zakazanog datuma slikanja kako biste imali vremena za poručivanje i da biste bili sigurni da vam  odgovara sve do poslednjeg detalja.

 

4. Odaberite dizajn vaše čestitke

Pinterest je vaš najbolji prijatelj! Prelistajte nekoliko stranica sa idejama i odlučite se za pravac koji vam najviše odgovara. Ukoliko planirate sami da pravite čestitke, ovde ćete naći pregršt inspiracije i ideja, od najjednostavnijih do onih malo komplikovanijih. 

 

5. Kupite markice unapred

Presmešno zvuči kada se izdvoji kao poseban korak ali desilo mi se par puta da krenem da pošaljem pismo i zaboravim na markice i onda sledi čekanje u redovima, a sve je moglo da se završi elegantnim ubacivanjem pisama u poštanski boks.

 

6. Kupite gotove čestitke

Prosto ne želite da gubite vreme na DIY projekte i organizacije fotografisanja? To je skroz u redu! Posebno kada trenutno postoje brže i jednako efektne opcije! Pođite u šetnju po lokalnim knjižarama ili navratite u puritybox.rs i pogledajte našu ponudu! 

Srećni praznici!

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja