Ko je, ko je... Maša Kinđer Petrić?

Znate li za onaj momenat kada vidite neki prozvod, ideju ili delo i pomislite: "Taj čovek voli ono što radi"? E upravo to i mi pomislimo kada gledamo Mašin Instagram profil. U svaki detalj sa fotografije utkana je ljubav i posvećenost, a opet svaki detalj je priča za sebe. Sve to skupa znači samo jedno: iza ovog stoji neko je vrlo kreativan, originalan i ispunjen onim što radi. Zbog toga što nas svakodnevno inspiriše svojim sjajnim idejama, odlučili smo da malo bolje upoznamo Mašu.

Ko je Maša Kinđer Petrić?

 Verovali ili ne, ovo je pitanje koje vrlo često postavljam samoj sebi. Oduvek sam imala mnogo, potpuno različitih, interesovanja. To je rezultiralo time da moje formalno obrazovanje nema apsolutno nikakve veze sa onim čime se bavim, tačnije od čega živim.

Veliki sam zaljubljenik u primenjenu umetnost, prirodu, prirodne nauke, pisanu reč, muziku, pozorište, fotografiju, dizajn enterijera... Te silne ljubavi pomirila sam kroz razne hobije koji mi ulepšavaju svakodnevicu. Relativno često slikam, seckam, lepkam, fotografišem, razmeštam stvari po kući, restauriram, a kad god sam u prilici eto me na koncertu nekog underground punk benda ili u pozorištu.

 Naravno, od kad sam se ostvarila u ulozi majke, veliki deo svog slobodnog vremena i energije usmeravam u pravcu kreiranja što raznovrsnijeg i kreativnijeg sadržaja u kojem zajedno uživamo.

Inspiraciju pronalaziš u...

Inspiracija je, zaista, svuda oko nas i ja je, čini mi se, srećem na svakom koraku. Ako bih baš morala nešto da izdvojim kao najinspirativnije onda bi to, recimo, bili spojevi nespojivih stvari...

Priroda i urbano okruženje. Široka, nesputana prostranstva i prostor između naša 4 zida. Bogatstvo zvuka i apsolutna tišina. Sve moje ljubavi iz perioda pre deteta i ljubav prema njoj. Mogla bih ovako do sutra...

Neko veoma mudar je nekad rekao: ''Lepota je u oku posmatrača.'' Ja bih ovaj citat malo izmenila - Inspiracija je u oku posmatrača.

Reci nam malo više o svojoj porodici

Naša ekipa broji pet članova – tata, mama, trogodišnja Vasja i dva jazavičara, Jazz i Gara. Dok razmišljam koje bih epitete mogla upotrebiti shvatam da je jedan možda najbolje opisuje – SKLADNA.

Suprug i ja smo već 15 godina skupa, oboje smo kreativci tako da u potpunosti razumemo potrebe onog drugog. Ljubav kao kamen temeljac plus kompromis, poverenje i ravnopravnost su, po meni, suština svakog skladnog odnosa.

Vasja je u naše već dobro uigrane živote unela veeelike promene i naučila nas mnogo čemu. Naučila nas je da više cenimo DANAS, bolje organizujemo SUTRA i ne obaziremo se mnogo na JUČE. Uz nju smo, priznajem, nekako odrasli, sazreli, stasali...

Što se Jazza i Gare tiče mogu samo da kažem da nijedno dete ne bi trebalo da odrasta bez kućnog ljubimca. Lekcije naučene uz njih nemaju cenu.

Uloga majke je posebna zbog...

Ovo mi je posebno osetljiva tema... Moram dodati i veoma bolna. Nedavno sam ostala bez te važne osobe u mom životu i osećam veliku teskobu dok govorim o majčinstvu i ulozi majke.

Zato ću reći samo ovo... Moja majka je bila stub porodice, moj najbolji prijatelj, savetnik, kritičar, moje rame za plakanje... Ako uspem da Vasji budem sve ovo što je ona meni bila, smatraću da sam uspešno odigrala svoju rolu. Toliko.

Opiši jedan vaš savršen dan.

Savršen dan... Hmm...

Prvo sam krenula da pišem o nekom produženom vikendu, pakovanju kofera, planiranju puta i uzbuđenju koje putovanja sa sobom nose... Onda sam shvatila da mi je jednako savršen i onaj dan koji provedemo kod kuće uz sve one, nama posebne, male rituale... Savršen je i onaj kad idemo u pozorište, ručamo napolju, jedemo ONAJ sladoled i ne gledamo na sat... A ništa manje savršen nije ni onaj kada...

Pauza.

Svesno preuzimam rizik da ovaj odgovor bude totalni kliše, jer drugačiji, zaista nemam.

Svaki dan koji u zdravlju provodimo zajedno je SAVRŠEN!

P.S. Čak i oni manje savršeni dani sa sobom nose neke životne lekcije i neke pouke zlata vredne, što mu, u neku ruku, dođe savršeno.

Kako bi opisala svoj dom?

Naš dom. Moja omiljena tema.

Nakon 15 godina podstanarskog života konačno smo, od prošle godine, svoji na svome. Proces planiranja i sređivanja me neopisivo veseli. Trudim se da maksimalno uživam u njemu.

Naš dom je mali, ali vrlo funkcionalan. U svega 52 kvadrata uspeli smo u nameri da svako od nas ima svoj kutak što je, po mom mišljenju, veoma važno.

Odlikuje ga miks stilova (moja neodlučna priroda nikad ne bi mogla da izabere samo jedan).Tu su skandinavski i industrijski stil sa boho i klasičnim akcentima, no obzirom da još nije gotovo ko zna šta se sve tu još neće naći. Preovladaju svetli tonovi i tekstura drveta što ostavlja mnogo prostora za raznorazne dekorativne predmete (uglavnom rukotvorine domaćih kreativaca) i zidne galerije ( u čijem kreiranju posebno uživam)

Posebno sam ponosna na Vasjinu sobu, no o njoj u nekoj drugoj priči...

Done by Deer korpe za odlaganje, Ozzo, Elodie Details Wild Paris ranac

Za više inspiracije, zapratite Mašu na Instagramu @masha_kindjer

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja