Ko je, ko je... Bojana Bajac?

Kao bloger i dizajner vizuelnih koncepata, Bojana Bajac najveće uživanje pronalazi u oblasti dečijih soba gde spaja svoje dve ljubavi – porodične vrednosti i dizajn enterijera. Kroz svaku fotografiju i napisanu reč, Bojana nas uči životnim vrednostima, kao i da se sreća zaista nalazi svuda oko nas - u prirodi, bojama, zajedničkom obroku... Zbog toga što nam često "otvori oči" i navede nas da više cenimo ono što imamo, odlučili smo da malo bolje upoznamo Bojanu.

Ko je Bojana Bajac?

Strastveni esteta, bloger, dizajner i fotograf. Večito u raskoraku između nostalgije za prošlim vremenima kada je život bio sporiji i jednostavniji, a sistem vrednosti favorizovao porodicu, kvalitet i duhovni razvoj; i sa druge strane neizmerne zahvalnosti na slobodi izbora i mogućnostima koje donosi savremeno doba. Pola baba, pola devojčica koja se konstantno preispituje i pokušava da uradi najbolje za sebe i svoju okolinu. Supruga i mama jedne dvogodišnje devojčice i sedmogodišnjeg patuljastog šnaucera.

Inspiraciju pronalaziš u...?

U detinjstvu. U ljudima. U bojama. U šetnjama kroz prirodu i nestruktuiranom vremenu. U slobodi. U razumevanju i traženju uzroka trendovima u dizajnu enterijera. U dizajniranju mood boardova i dečijih soba.

Reci nam malo više o svojoj porodici.

Oduvek sam govorila da ako ne možemo da biramo porodicu u kojoj ćemo se roditi, itekako možemo onu koju ćemo stvoriti. Denis i ja smo svoje uloge shvatili veoma ozbiljno i dajemo sve od sebe da jedni drugima stvorimo zdravu i podsticajnu sredinu za život. Una je naša zvezda vodilja, a njena sreća je naša najveća satisfakcija. Nas četvoro smo kao prilepci - svuda idemo zajedno.

Uloga majke je posebna zbog...?

Zbog toga što je biti majka istovremeno i najteža i najlepša uloga na svetu. Protrese te iz temelja i postavi prioritete na njihovo pravo mesto. Tera te da svakodnevno učiš i upoznaješ i sebe i svoju porodicu, da budeš fleksibilan i ceniš svaki dan - ma koliko bio težak ili lep. 

Opiši jedan vaš savršen porodični dan.

Malo kasnije buđenje, zajednički doručak, pa pravac napolje u avanturu. Što manje utabanim stazama - to bolje. U neku šumu, daleko od saobraćaja i gužve.

Kakvu atmosferu želiš da stvoriš u Uninoj sobi?

Trudim se da spojim najbolje od dva sveta - da vrednosti iz svog detinjstva učinim aktuelnim u današnjem trenutku. Svako vreme ima svoje čari, a dečija soba koja slavi zajedničke snove može pomoći da bolje razumemo jedna drugu. Nostalgija koja vuče korene iz mojih najdražih knjiga i ilustracija, sa puno prirodnih materijala i drvetom koje dominira. Sloboda, razigranost, nostalgija i bajkovitost - to bi možda mogle biti ključne reči kojima bih opisala Uninu sobu.

Elodie Details Feathered Friends Bamboo muslin pelena, kolica, Powder Pink ranac; Done by Deer posuđe

Za više inspiracije, zapratite Bojanu na Instagramu @by.bojana

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja