Elodie & Clara Hallencreutz vam predstavljaju "Playground Spaceland"

U ovoj ekskluzivnoj, limitiranoj kolekciji i kolaboraciji sa umetnicom i majkom dvoje dece - Clara Hallencreutz i Elodie su Clarinu umetničku interpretaciju svemirskog igrališta pretvorili u ekspresivnu liniju unisex proizvoda za male istraživače svemira. Pridružite nam se dok intervjuišemo Claru o njenom poslu, procesu dizajniranja i njenim omiljenim komadima iz kolekcije.

 

Zdravo Clara! Reci nam malo više o sebi!

U suštini ja sam fotografkinja koja je završila fotografiju u Brizbejnu, Australiji gde sam živela i radila četiri godine. Stvaram kreacije od običnih stvari i transformišem u stvari koje su sve samo ne obične.

Moja umetnost je uglavnom naivna i razigrana, čak i kada je sama poruka možda suprotna. Sladoledi koji se tope da simbolizuju klimatske promene, cveće koje se menja u komadu mahovine da ilustruje raznolikost. Takve stvari.

Uvek mi je bilo važno da svoju umetnost učinim pristupačnom svima, tako da se postaram da prvi utisak bude uzbudljiv kao i razumljiv. Ukoliko želiš ići dublje, tu su uvek slojevi simbolike, metafore i metonimije koje treba otkriti.

Nedavno sam postala majka dvoje dece, što je bila, i dalje jeste, najposebnija i najzabavnija avantura.

 

Jako smo srećni zbog ove saradnje i neverovatne kolekcije. Reci nam malo više o tome kako je nastala.

Tokom svog prvog porodiljskog odsustva sam ubrzo shvatila da više nije moguće da izmedju dojenja, menjanja pelena, igranja i poljubaca radim na kreacijama koje oduzimaju toliko vremena. Često sam u poslu koristila žive stvari - voće, cveće, hranu, itd. Ali pre nego što bi bila na pola projekta, sve bi uvelo ili umrlo. Pa, umesto toga, okrenula sam se ilustraciji i kako sam u to vreme potpuno bila posvećena deci i obožavala sam Elodie kao brend još od kako se Ziggy rodio - imala sam osećaj da je to savršen spoj.

 

Koja je ideja i inspiracija iza umetnosti ove kolekcije? Zašto ove boje, citati i ilustracije?

Dok sam bila trudna sa Ziggijem, konstantno sam puštala Bowijev album “Ziggy Stardust” i sa tim pesmama sam se poistovetila kao nikada pre. Apsolutno obožavam tog androgenog vanzemaljca kojeg Bowie prikazuje i tako je mali vanzemaljac koji raste u meni dobio ime Ziggy.

Nemam problem sa povezivanjem tačaka izmedju istraživanja svemira i novopečenog roditeljstva. Cool je, nepoznato, uzbudljivo i neodoljivo u isto vreme. Čini mi se da se i astronauti tako osećaju.

Takodje, svi želimo toliko toga za našu decu. Želimo da njihovi snovi, mašta i mogućnosti budu beskrajni kao i sam univerzum. Želimo im da teže ka zvezdama i da se usude na tako nešto. Želimo im da stoje čvrsto na zemlji, ali da im u isto vreme damo svet astronomskih razmera za istraživanje. 

Odatle je nastala ideja. Naslikala sam "Playground Spaceland" gde je sve moguće i gde nema horizonta. I dodala sam kratke citate koji mi se dopadaju na proizvode sa istom temom. 

 

Na zglobu imaš istetoviran simbol srca iz kolekcije? Koja je priča?

Pa, mnogo volim da crtkam. Znate li kako smo to radili kao deca, dok smo kućnim telefonom imali duge razgovore sa prijateljicom/prijateljem? Za mene je crtkanje kao meditacija. Nacrtala sam ovaj simbol Srca/Planete na kraju trećeg tromesečja sa Ziggijem. Kada je napunio mesec dana, moj muž i ja smo zajedno tetovirali ovaj simbol.

 

Koji su tvoji omiljeni komadi iz kolekcije?

Svi proizvodi! To je kao da me pitate koji od mojih dečaka mi je omiljeni. Ne može!

Veoma sam prisna kolekciji od kako sam je kreirala sa Ziggijem kao mojom muzom i dok sam imala visok nivo endorfina i hormona koje mi je dala trudnoća sa Tinom, dok sam radila sa svojim olovkama i četkicama. 

 

Postoji li neki drugi Elodie proizvod bez kog ne možeš da živiš?

Cucle su u konstantnoj rotaciji u našoj kući, kako za jelo tako i za kreativne nerede, i Mondo kolica su čista magija. Tako jednostavna i udobna. Kod kuće i na putovanjima.

 

Istražite kolekciju na linku!

Ostavi komentar

Svi komentari će biti pregledani pre objavljivanja