Ulje ruže za suvu kožu

Ulje ruže za suvu kožu

Suva koža može biti posledica brojnih faktora, a često su to zapravo ekološki faktori (hladno vreme ili suva toplota).
Suva koža se obično javlja kada postoji manjak prirodnih ulja koja se nalaze u spoljašnjem sloju kože, što uzrokuje gubljenje tečnosti iz kože.
Korišćenje jakih sapuna i prekomerno kupanje su često uzroci suve kože.
Nikel Ružina kupka, prirodna EKO formula koja nežno obavija kožu očaravajućim mirisom latica ruža. Biljna čisteća baza štiti hidrolipidni sloj kože od isušivanja, pri tom je ostavljajući svežom i baršunasto mekanom. Izvrsno odstranjuje make-up, ne iritira oči i ne zateže kožu. Idealna je za: suvu kožu, osetljivu kožu, dečju kožu, higijenu lica i tela, pranje kose, opuštajuću kupku.
Pravilnim kupanjem i negovanjem može se značajno poboljšati stanje kože
Tuširanje i kupanje bi trebalo biti kratko (ne duže od 10 minuta) i samo jednom u 24-časovnom periodu.
Trebalo bi se kupati ili tuširati toplom umesto vrelom vodom. Koristiti blage sapune ili uljane kupke, koje ne uništavaju površni sloj lipida kože.

U vodu u vreme kupanja sipajte par kapi prirodnog ulja jer će ono omekšati vodu i dodatno hidrirati kožu.

Posle kupanja ili tuširanja, brzo i nežno utapkati vodu sa kože peškirom dok ne postane delimično suva (ne trljati!).

Po izlasku iz vode, naneti ulje, hidratantno mleko ili puter za telo na izrazito suvu kožu da bi se zadržala vlaga u koži.

Proizvod za negu tela treba obilno naneti ponovo u toku dana i uveče kada god je to moguće, posebno u onim oblastima kože sklonih suvoći (šake, ruke, noge) i na mestima gde koža svrbi.

Ružin maslac namenjen je suvoj i osetljivoj koži tela. Božanstvena tekstura koja se topi pod prstima, bez parabena, parafina i mineralnih ulja... samo neodoljivo slatki, 100% prirodni aktivni sastojci za blistav sjaj i svilenkasti osećaj na vašoj koži. Ulje divlje ruže, badema, suncokreta, jojobe, avokada i kakao maslac te obilje vitamina E štite, podmlađuju i učvršćuju kožu.

tret