Pomozite vašoj bebi da savlada grčeve u stomačiću masažom u tri jednostavna koraka

Pomozite vašoj bebi da savlada grčeve u stomačiću masažom u tri jednostavna koraka

Kada beba ima grčeve masaža stomačića čini čuda, ukoliko se izvodi pravilno i kada se koristi odgovarajuće ulje za masažu. Sophie la girafe Baby Oil organsko ulje je savršeno, jer pruža osećaj topline i užitka, a ujedno i omekšava kožu. 100% hranljiva organska ulja - kao što su suncokretovo, maslinovo, jojoba i ulje koštica kajsije - podstiču prirodnu zaštitu kože i omogućavaju nežnu i prijatnu masažu.


Pre nego što započnete masažu, potrebno je da se i vi opustite. Stavite nekoliko kapi Sophie la girafe ulje u šaku, a kako bi se ulje zagrejalo zadržite ga malo u dlanovima, a potom ih protrljajte. Sada ste spremni da počnete sa masažom koja će pomoći vašoj bebi.

Masaža se sastoji iz tri pokreta:

 


1. Prvi pokret, nazvan “Vodenica” podrazumeva naizmenično nežno klizanje prstima od bebinih grudi, na dole ka pupku. Pokret ponoviti šest puta svakom rukom.

 

 

2. U drugom pokretu istovremeno lagano podizanje kolena ka stomaku i zadržavanje u tom položaju oko šest sekundi. Zatim polako vratite nogice u ispruženi položaj, što možete uraditi i blagim ljuljuškanjem i nežnim povlačenjem nogu. Veoma je bitno da se beba opusti ovim pokretom.

 

Ukoliko su vam se ruke osušile, a bebina koža upila Sofi ulje, dodajte ga još malo kako bi masaža bila što prijatnija.

 


3. Zatim sledi treći pokret koji nosi ime “Sunce i mesec”. Kružnim pokretima po stomaku opisujete krugove u pravcu kazaljke na satu. Leva ruka pravi pun krug, dok desna ruka polu krug, pokrećući ruke naizmenično. Brojimo šest krugova. Zatim ponavljamo drugi pokret savijanjem nogica u kolenu i držimo ih šest sekundi. Lagano ljuljuškajući nogice vratimo u ispružen položaj i počinjemo sve ispočetka.
 

Ceo ovaj set pokreta bi trebao ponoviti tri puta. Najbolje rezultate ostvarićete ukoliko celu masažu ponovite dva do tri puta dnevno. Poželjno je započeti masažu pre nego što beba počne da plače, a da je od poslednjeg obroka prošlo barem pola sata. U njenoj soba treba da je toplo kako biste mogli da je skinete. Oboje se opustite uz laganu muziku i vaše zajedničko uživanje može da počne.

 

Sophie La Girafe Ulje Za Negu

 

 

Ulje koje pruža osećaj topline i užitka i omekšava kožu.

Ovo izrazito luksuzno ulje za bebe čisti i vlaži bebinu kožu, pogodno je za masaže. Izbor organskih sastojaka mazi kožu vašeg deteta.

Hranljiva ulja - kao što su suncokretovo, maslinovo, jojoba i ulje koštica kajsije - podstiču prirodnu zaštitu kože, hrane je i hidriraju uz pomoć masnih kiselina i vitamina koje sadrže.

Kupanje: Ulijte malu količinu ulja u kadu s vodom kako bi se smanjio štetan uticaj tvrde vode.

Čišćenje: Ulijte malu količinu ulja na tufer i obrišite lice i telo. Koristite čist tufer za različita područja kože. Izbegavati područja oko očiju.

Hidriranje: Pogodan i za lice i telo.

Višenamensko dečje ulje: Koristite ga za uklanjanje tragova hrane s lica, da očistite pelensko područje, da hidrirate kožu.

Ulje kupite u našoj prodavnici klikom OVDE.

 

 

 

tret