Let's meet and eat!

Let's meet and eat!

Planiranje piknika izvrstan je doživljaj za vašu decu,

i ako vremenske prilike ne dozvoljavaju piknik u prirodi, ne bi trebalo da propustite uživanje.

 

 

 

Bilo da utoplite svoju decu i organizujete im piknik u prirodi

po hladnom vremenu ili raširite slatku posteljinu na podu ispred kamina,

posluživanje ručka van kuhinje uvek je zabavno.
Prvi korak za dobijanje dečije pažnje je dopustiti im da pomognu

 u odabiru hrane, odabiru mesta, napune korpu tanjirima,

priborom za jelo, čašama i salvetama.

Sledeći korak je njihovo uključivanje u proces pripreme hrane

odabirom jela koje je šareno i raznovrsno. Zapamtite da, baš kao i mi, deca jedu očima,

pa tako puno ukusne hrane seckane u zanimljive oblike,

pakovane u preslatke kutijice za užinu,

odličan su način da zainteresujemo male sladokusce.


 
Seckajte i zajedno pakujte hranu u piknik torbu.

 

 

Osmislite toplu i udobnu atmosferu. 
Naš jesenji predlog je piknik pored kamina, u krugu porodice,

i pečenje jabuka na blagoj vatri. 
Deca će na kratko zaboraviti na svakodnevne stvari i

uživati u ovom bajkovitom ambijentu i toplini.

 

 

Tople pečene jabuke su spremne da budu posute cimetom

 i šećerom i poslužene na Done by Deer tanjirima s pregradama

u kojima možete razvrstati svoje piknik poslastice. 

 

Racept za pečene jabuke za dvoje gladne dece:

2 jabuke, 2 drvena štapa, 2 kašike šećera,1 kašike cimeta.

Operite jabuke i stavite ih na štapove. Pecite ih na vatri.
Okrenite ih povremeno dok uživate u ugodnoj toplini vatre iz kamina.
Ovisi o jabukama koliko dugo bi ih trebalo peći,

ali kada iz njih počne kapati sok, spremne su za jelo.

Pažljivo skinite jabuke sa štapića i stavite ih na tanjir ili u zdelu.
Pospite s cimetom i  šećerom i uživajte ...

tret