Lavanda podstiče delotvornost svakog ulja s kojim se pomeša

Lavanda podstiče delotvornost svakog ulja s kojim se pomeša

Reč "lavanda" dolazi od reči "lavare" – prati.
Rimljanima je ova biljka bila najomiljenije sredstvo za njihova ritualna kupanja. I oni i Grci palili su po sobama grančice lavande kako bi se zaštitili od bolesti. Ulje lavande dobija se destilacijom vodenom parom. Eterično ulje je prozirno, zelenkasto-žute boje. Glavni je sastojak linalol. Oduvek se koristi u kozmetici i parfimeriji. Jedno je od najblažih a ipak najlekovitijih eteričnih ulja. Lavanda podstiče delotvornost svakog ulja s kojim se pomeša. Jedino je eterično ulje koje se, kao prva pomoć, pri lakšoj povredi ili opekotini, može nanositi direktno na kožu. Neguje kožu, izvanredno je delotvorno kod alergija, nadraženosti, ekcema, dermatitisa, opekotina. Podstiče obnavljanje tkiva.

Tonik lavanda s organskom lavandom. Blagi bezalkoholni tonik, neguje i podstiče obnavljanje kože. Osvežava, čisti, umiruje, uravnotežuje lučenje sebuma, sužava pore.

Prirodni sastav:

Cvetne biljne vodice

Lavanda

TIPOVI I TEGOBE KOŽE: Seboreja, Proširene pore, Mešovita koža, Nečista koža, Akne

PRIMENA: Nakon čišćenja nanesite tonik lavande na blazinicu i nežnim kružnim pokretima tonirajte lice i vrat.

REZULTAT: Proširene pore manje vidljive, očišćena, osvežena i umirena koža, spremna za daljnju negu.

Savet za zdravlje i lepotu:

Voda iz slavine, zbog kamenca i svog pH, isušuje epiderm. Nakon umivanja vodom, s nekoliko kapi ovog tonika nanesenih na vaše lice, neutralisati ćete dejstvo tvrde vode!

tret