Kosa žudi da bude hidrirana

Kosa žudi da bude hidrirana

Vaša kosa žudi da bude hidrirana
Kao što se koža isuši tako i naša kosa može da se isuši. Isušena kosa nema sjaj, izgleda ko slama i opuštena je. Stoga je najbitnije obezbediti joj neophodnu hidratantnost. Želimo da podelimo sa vama naše metode za hidrataciju kose
Najčešći razlog opuštene kose bez sjaja je veliki nedostatak vlažnosti. Drugi pokazatelj nedostatka vlažnosti u kosi je statički elektricitet. Dok je koži dovoljno 10% vode, kosi je potrebno 15-17% vode.
Faktori koji isušuju
Toplota fena isušuje kosu. Ukoliko vam je kosa već suva, svakodnevno feniranje i česta upotreba toplih viklera i presi za kosu će brzo učiniti kosu i kožu glave veoma suvim. Zato bi trebalo umereno koristiti aparate za sušenje kose i podesiti fen na nisku temperaturu i pun protok vazduha. Tokom odlazaka u saunu preko zime trebalo bi da obavezno umotate kosu u peškir kako biste je zaštitili od isušivanja toplotom (od 100 °C ili 212 °F). Zaštita od gubitka vlažnosti je još bolja ako ste prethodno naneli balsam na kosu. Isto važi i kada ste na plaži. Nošenje šešira, kape ili marame će zaštititi kosu od velikog isušivanja što bi rezultiralo mršenjem kose. Odgovarajuća hidratacija kose je posebno važna za bojenu kosu.
Izvori hidratacije naše kose
Voda je specijalno sredstvo. Pijenjem obezbeđujemo vodu koja je neophodna za odvijanje metaboličkih procesa u telu i za podržavanje ćelijske strukture. Kada se koristi za spoljnu upotrebu, za kupanje, tuširanje, pranje kose, voda može da iscrpi vodu iz kože i kose. Ovo zvuči paradoksalno, ali je istinito. Stoga je bitno koristiti šampone za negu koji kosu hidriraju. Među najefikasnijim sastojcima za hidrataciju i obnavljanje sadržanim u šamponima i tretmanima su Aloe Vera, glicerol, pantenol, kao i proteini svile i pšenice. Zahvaljujući njihovoj strukturi, ovi aktivni agensi vezuju vodu unutar dlake ili oblažu zaštitnim slojem svaku dlaku pojedinačno. Ovo dlaku održava glatkom i zatvara kutikule. Taj efekat zatvaranja kutikule omogućuje dlaci da bolje zadrži vodu.
Inspirisan aloe biljkom koja se nikada ne osuši, Biolage HYDRASOURCE Detangling šampon za suvu kosu pomaže pri optimizaciji ravnoteže vlažnosti kose zdravog izgleda. 
Odmah obnavlja nivo vlažnosti, otpetljava i kontroliše statički elektricitet za manju zamršenost i naelektrisanost kose, formula je bez parabena i pogodna je i za bojenu kosu.
NAČIN UPOTREBE
Nanesite na mokru kosu i ostavite da deluje 1-3 minuta. Temeljno isperite.
Biolage HYDRASOURCE Hydra-Seal sprej pomaže pri optimizaciji ravnoteže vlažnosti za zdrav izgled kose.
Hidratantni sprej unosi vlažnost u vlasi kose, kontroliše zamršenost i dodaje sjaj, formula bez parabena pogodna je i za bojenu kosu.
NAČIN UPOTREBE
Lagano isprskati na vlažnu kosu i raščešljati od korena prema krajevima. Ne ispirati. Preporučujemo korišćenje HYDRASOURCE Hydra Seal spreja u kombinaciji sa HYDRASOURCE šamponom i Regeneratorom za dodatnu vlažnost i hidrataciju.

 

tret