Biljke su čudesni saveznici kože

Biljke su čudesni saveznici kože

Biljke su čudesni saveznici kože!
One je mogu lečiti i očuvati zdravom kad ih jedemo, pijemo njihov sveži sok ili čaj.
Svako bi ulepšavanje trebalo početi iznutra – detoksikacijom organizma.
Pravilnim disanjem, pravilnom ishranom, odmorom i lekovitim čajevima za pročišćavanje biće podstaknuto i ubrzano otklanjanje toksina iz organizma. Pomoć će čajne mešavine koje sadrže cvetove nevena i zove, plodove borovice/kleke, listove koprive, breze, žalfije. 

Primenjene spolja, koži mogu vratiti „poljuljanu“ ravnotežu i izgubljenu energiju i sačuvati njenu lepotu.

Žuto, crveno i zeleno boje su voća i povrća u kojem se nalazi vitamin A, nedostatak kojeg uzrokuje suvu kožu, a u nekim slučajevima i hiperkeratozu. Važno je znati da se vitamin A ne uništava kuvanjem, stoga su sva prolećna variva bogat izvor vitamina A.  

Vitamini B kompleksa pomaže masnoj koži i koži sklonoj aknama. Vitamin B3 otklanja ljuskav izgled kože. Vitamin B5 važan je ako postoji sklonost hroničnim dermatozama. Vitamini C i E sprečavaju isušivanje kože. 

Ulje ruže dubinski hidrira i učvršćuje kožu. Ulje noćurka hidrira i umiruje. Jojobino ulje zlato je za kožu i kosu. Bademovo ulje održava kožu gipkom. Ulje avokada obnavlja  suvu kožu. Ulje kantariona sprečava upale i zaceljuje. Ulje pasiflore umiruje i obnavlja. Kora hrasta deluje antiseptički, izvrsna je kod masne, nečiste kože i kod kože sklone alergijama. Pelin je izvanredno delotvoran kod masne, aloje vera kod nadražene kože. Kamilica zaustavlja upalne procese, umiruje i posvetljuje kožu. Mleko je hrani i omekšava, pčelinji med vlaži, matični mleč vlaži i obnavlja. Biljke ili njihove ekstrakte možemo upotrebiti kao maske u svežem stanju ili pak uz malo truda, kod kuće sami napraviti svoju kremu.

 

tret